Ο Javier Martinez, ο πατέρας του Xavi, του αγοριού που πέθανε στην επίθεση Rambla στη Βαρκελώνη εξέφρασε, στις δηλώσεις του στο El Periódico, την ανάγκη να «αγκαλιάσει έναν μουσουλμάνο». «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. Πρέπει να το κάνω”, πρόσθεσε.

Σε αυτή την έκκληση ανταποκρίθηκε ο αντικαταστάτης ιμάμης του Rubí, της πόλης όπου κατοικεί η οικογένεια. Μεταξύ δακρύων, ο Driss Sally αγκαλιάστηκε σφιχτά με τον πατέρα του νεκρού παιδιού. Η δύναμη αυτού του πατέρα πηγαίνει τόσο μακριά που λέει ότι καταλαβαίνει «τον πόνο των συγγενών των τρομοκρατών». «Είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολύ, πολύ, πολύ, πολύ άνθρωποι. Δεν είμαι ναρκομανής. Δεν παίρνω χάπια, δεν τα χρειάζομαι. Μιλώ με την καρδιά”, είπε.

Την περασμένη Τρίτη, ο Javier πήγε στο αστυνομικό τμήμα Rubí για να τους ευχαριστήσει για το έργο του κατά τη διάρκεια της φοβερής επίθεσης. Εκεί, τους παρέδωσε ένα παιχνίδι και μια φωτογραφία του Xavi και είπε: «Από εδώ και πέρα ​​έχετε και έναν φύλακα άγγελο. Θα σας προστατεύσει όταν το χρειάζεστε, όπως κάνατε με πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες».

*Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X