Η είδηση θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελούσε το απόλυτο τρολ της χρονιάς. Oι Goin Through στο φεστιβάλ της ΚΝΕ. Κι όμως η ίδια η εφημερίδα του κόμματος, ο Ριζοσπάστης, το επιβεβαίωσε προκαλώντας από κύματα γέλιου ως κύματα απορίας.

Αν κάτι είναι (ή μάλλον ήταν;) σταθερό σε αυτή την χώρα είναι η γραμμή του Κομμουνιστικού Κόμματος. Οτιδήποτε καπιταλιστικό, συστημικό και μοδάτο κατακεραυνώνονταν πάντα από τον Περισσό, κάποιες φορές μάλιστα το παράκανε κιόλας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μάχη που είχε δώσει ο Περισσός ενάντια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όπως το facebook και το twitter, στα οποία καταλόγιζε ευθύνες για διαρροή πληροφοριών και  συνιστούσε στα μέλη του να μην χρησιμοποιούν.

Τη στάση του αυτή την οποία διατηρούσε πολλές δεκαετίες κάνοντας κάποιους να μιλούν για απαρχαίωση και γραφικότητα, ενώ κάποιους άλλους για σταθερότητα, φαίνεται να αναθεωρεί σιγά σιγά η ηγεσία και τα όργανα, δυστυχώς όμως όχι προς την σωστή κατεύθυνση.

Στο πρόγραμμα του επικείμενου φεστιβάλ νέων του κομμουνιστικού κόμματος το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, ξεχωρίζει η επιλογή δύο συγκροτημάτων, αυτή των Goin Through και των NΕBΜΑ.

Η επιλογή αυτή δεν μπορούσε να μην χτυπήσει στο μάτι μέσα σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αφιερώματα σε τραγουδιστές αλλά και τραγουδιστές μια διαφορετικής μουσικής σκηνής, πιο ποιοτικής και πιο μη εμπορικής. Και δεν είναι το μόνο που φαίνεται άσχημα. Ένα κόμμα που φημίζεται ότι αντιπαλεύει την επικρατούσα και προωθούμενη κουλτούρα στην μουσική δεν είναι δυνατό να καλεί στο ίδιο του το φεστιβάλ συγκροτήματα που προήλθαν, πρεσβεύουν και προωθούν αυτήν την κουλτούρα. Μια κουλτούρα που προωθεί την γυναίκα ως ένα ξέκωλο που χορεύει δίπλα από τον τραγουδιστή, που κάνει την χιπ χοπ από το μέσο άσκησης πολιτικής κριτικής των μαύρων κάποτε στα γκέτο χαζομουσική για να χτυπιέσαι τα βράδια στα κλαμπ, να φοράς καπέλα και χρυσά να χεις γκόμενες πολλές και να πουλάς μαγκιά.

Εξάλλου οι Going Through δεν είναι απλά ένα τυχαίο χιπ χοπ συγκρότημα που ανέβηκε στην μουσική σκηνή της χώρας επειδή έχουν κάτι ή επειδή το άξιζαν ή τυχαία. Οι Goin Through αναδείχθηκαν μέσω των λαμπελς, προωθήθηκαν από το MAD με το οποίο συνεργάστηκαν άπειρες φορές- το MAD του Κουρή που έκλεισε τα Μetropolis αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους του και χωρίς να τους δώσει καμία αποζημίωση την ώρα που διοργάνωνε τα λαμπρά βραβεία του μουσικού του καναλιού. Το συγκρότημα έγινε επίσης εξώφυλλο και συνεργάστηκε με τον Κωστόπουλο, τον επιχειρηματία που έκλεισε τα περιοδικά του αφήνοντας εξίσου απλήρωτους εργαζόμενους.

Αυτό το συγκρότημα προς έκπληξη όλων επέλεξε το ΚΚΕ ως όνομα για την νεανική σκηνή του προσπαθώντας να αλλάξει πολιτική; να διευρύνει την απεύθυνσή του; να απαλλαγεί από την λέξη «απαρχαιωμένο»; ή να καταφέρει να φέρει στο φεστιβάλ έναν διαφορετικό κόσμο και να προσπαθήσει να τον προσεγγίσει ανανεώνοντας τα μέλη του τα οποία συρρικνώθηκαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση;

Το μόνο σίγουρο από την όλη ιστορία είναι ότι ενώ το ΚΚΕ αρνείται να διευρύνει τους πολιτικούς του ορίζοντες και να αλλάξει την μέχρι πρότινος απομονωτική γραμμή του και αποφεύγει κάθε συνομιλία συνδιαλλαγή ή συνεργασία με άλλα αριστερά κόμματα, δέχεται υποχωρήσεις τύπου Goin Through για χάρη της προσέλευσης καινούργιου νεανικού κόσμου και ίσως και ενδεχόμενων ψηφοφόρων…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια