Είναι γνωστό πως τις τελευταίες ημέρες ο Μάνου Τσαό αράζει στην Ελλάδα και με αφοπλιστική απλότητα τριγυρνάει στο καμίνι της Αθήνας με τη σαγιονάρα και το γιουκαλίλι του.

Ερωτεύθηκε βλέπετε στη χώρα μας και την ξέρετε την παροιμία με το καράβι.

Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην πλατεία Βαρνάβα, που η τύχη με βοήθησε να μένω κι εγώ τους μήνες που δεν είναι εφικτό να βρίσκομαι στη Σέριφο. Εκεί, έπαιξε κιθάρα μπροστά σε παιδάκια που ασφαλώς δεν είχαν ιδέα ποιος ήταν και προφανώς, αυτό ήταν που του άρεσε περισσότερο.

Παρότι η Lifo δεν αντιστάθηκε στα κλικς και δημοσιοποίησε το σχετικό video, ο Μάνου δεν μάσησε και οι… εμφανίσεις του συνεχίστηκαν στη ΒΙΟΜΕ.

Όσο για εμάς εδώ στην πλατεία Βαρνάβα, ζούμε ένα δράμα. Και να θέλαμε να τον αποφύγουμε, δεν γίνεται. Συνέχεια μπροστά μας τον βλέπουμε. Πολλοί κάτοικοι έχουν μάλιστα και εφιάλτες. Νομίζουν πως τον βλέπουν μέσα στο σπίτι τους, στο φούρνο, στο ψυγείο και σε άλλα απίθανα μέρη.

Εκτός από το Παγκράτι, όμως, ο Μανού Τσάο έχει επίσης αναστατώσει και πολλούς φιλελέδες που τον θεωρούν κακή επιρροή… (Για τους φασίστες δεν μιλάω. Έχουν σκάσει από τη ζήλια και την κακία τους). Δεν πιστεύουν πως οι εμφανίσεις του είναι τυχαίες και τις συνδέουν με την επέτειο του δημοψηφίσματος, για την οποία, παρεμπιπτόντως, θα κάνει και μία εκδήλωση το 3point.

«Πάνω που η κοινωνία έχει αρχίσει να αποδέχεται πως τα μνημόνια είναι μονόδρομος, έρχονται κάτι περίεργοι να αναθερμάνουν τις αριστερές ιδέες; Να επαναφέρουν το αίσθημα πως ναι μεν η μάχη χάθηκε, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται; Δεν θα τους περάσει!» σκέφτηκε το φιλελέδικο κίνημα και αποφάσισε να αντιδράσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι υπεύθυνοι του #παραιτηθείτε ετοιμάζουν την απάντησή τους στον «αλληλέγγυο» Γαλλοϊσπανό τροβαδούρο. Πέρα από τις ήδη προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε trendy νησιά, το κίνημα #παραιτηθείτε προχώρησε σε μία πολύ σημαντική… μεταγραφή, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον Σάκη Ρουβά.

Ψηλός, όμορφος, καλοντυμένος και καλογυμνασμένος, ο Σάκης θα προσπαθήσει να σβήσει από το χάρτη τον κοντό, μαυριδερό, κακοντυμένο λιμοκοντόρο από τη Γαλλία.

Πιο πολιτικός από ποτέ ο Sakis θα πάρει το γιαουρτάκι του και θα βγει να το φάει σε διάφορες πλατείες σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα φοράει μπλούζα, ενώ σε video wall θα προβάλλεται το ιστορικό πια βιντεάκι που είχε ανεβάσει στο Facebook για το δημοψήφισμα πέρυσι τέτοια εποχή.

Ο Σάκης σηκώνει το γάντι και προκαλεί τον Μανού Τσάο σε δημόσιες αναμετρήσεις. Ποιος θα μαζέψει περισσότερο κόσμο ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα; Το «ναι» ή το «όχι»;

Μάνου Τσάο εμείς, Σάκη Ρουβά εσείς… Πάλι διχαζόμαστε ρε γαμώτο…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια