Και έτσι ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, άλλος ένας μεγάλης αξίας παίκτης άνοιξε την πόρτα της εξόδου και έθεσε εαυτόν εκτός Εθνική Ομάδας. Στα χνάρια του Δημήτρη Διαμαντίδη και λοιπών πρωτοκλασάτων διεθνών παικτών βάδισε και ο Γιάννης Μπουρούσης, αλλά στηρίζοντας την απόφαση τους σε διαφορετικούς λόγους, σε διαφορετικές αιτίες και το κυριότερο προκάλεσε με αυτή σοβαρούς προβληματισμούς.

Προβληματισμό για το πόσο εύκολα η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζεται εργαλειακά για την άσκηση πιέσεων προς τους ιθύνοντες ης ομοσπονδίας.

Προβληματισμό για τις ξεκάθαρες υπόνοιες για ευνοϊκή μεταχείριση προς μία συγκεκριμένη ομάδα (Παναθηναϊκό) από συγκεκριμένους ανθρώπους που διαμορφώνουν το σύνολο μίας κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ.

Προβληματισμό για τη διάθεση αποχώρησης και τη μη διάθεση πάλης για την αλλαγή της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ. Αν δεν μπορούν πρωταγωνιστές και σταρ όπως ο Μπουρούσης, τότε ποιος μπορεί;

Προβληματισμό για το πώς θίγεται ο εγωισμός ενός παίκτη από τη στάση των διαιτητών σε κάποια ματς και όχι για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ. Γιατί δεν προχώρησε σε μία ανάλογη ενέργεια όταν τα 2/3 των ομάδων της Α1 δεν πλήρωσαν έναν συνάδελφο του στην ώρα που έπρεπε; Γιατί δεν το έκανε όταν τα ΜΑΤ έδερναν τους απεργούς συναδέλφους του; Γιατί δεν το έκανε βλέποντας άδειες τις κερκίδες στον τελικό του κυπέλλου;

Τότε δεν προσέβαλαν τον ίδιο αναγκάζοντας τον να παίξει για τον εαυτό τους και τους συμπαίκτες του μόνο; Ποιο το νόημα όμως να παίζει κάποιος μόνο για την πάρτι του; Γιατί δεν το έκανε βλέποντας την Πολιτεία να υποβαθμίζει μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο το ελληνικό μπάσκετ; Το πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι μόνο η διαιτησία. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό βασικά…

Προβληματισμό για την εικόνα που θα παρουσιάζει η Εθνική μας Ομάδα από εδώ και στο εξής. Η αποδυνάμωση της συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και η επιστροφή στα πέτρινα χρόνια μάλλον είναι γεγονός…

(30/5/2011)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X