Εορταστική αντιφασιστική μοτοπορεία την επαύριο της φυλάκισης των χρυσαυγιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από το Πεδίο του Άρεως προς την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και μετά στα κλειστά πρώην κεντρικά γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης.

Εκεί σβήστηκε ένα προκλητικό ρατσιστικό φασιστικό σύνθημα και στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στα Πετράλωνα, στη γωνία που δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν όπου ανοίχθηκε πανό και διαβάστηκε αντιφασιστικό κείμενο.

Το κάλεσμα της πορείας

«Ναι! ΝΙΚΗΣΑΜΕ.

Για τον Παύλο, τον Σαχζαντ, τον ξεχασμένο Αμπντούλ Μάναν, για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τον φοιτητή Λάζαρη, το Δημήτρη Κουσουρή για τους εκατοντάδες μετανάστες, που δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις από την ΧΑ. Για την Μάγδα, που δεν λύγισε, που έκανε τον πόνο της ορμή και έγινε η μάνα όλων μας. Για κάθε άνθρωπο, που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στον φασισμό, που έκανε υπόθεση ζωής και καθημερινό αγώνα τον πόλεμο ενάντια στον φασισμό, που δεν φοβήθηκε και βρέθηκε για χρόνια αντιμέτωπος με τους φασίστες στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές.

Αυτές οι μέρες είναι γιορτή. Γιορτάζει το δίκιο, γιορτάζει ο Άνθρωπος.

Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται, ο δρόμος μας ανήκει».

Βίντεο και φωτογραφίες από το left.gr