Ο Αχμέτ Ουαλίντ Ρασίντι και δύο φίλοι του βρέθηκαν στο νοσοκομείο με τσακισμένα κόκαλα έπειτα από βάρβαρη επίθεση που δέχθηκαν από ρατσιστική ομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος έγραψε:

Γεια. Είμαι ο Δανός πολίτης που ταξίδεψα στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα για διακοπές. Στη μέση της νύχτας δέχτηκα επίθεση στο Γκάζι σε δημόσιο δρόμο από φασίστες που έβριζαν τους πρόσφυγες. Οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες, όχι εγώ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης μου έσπασαν τη μύτη, έκανα εγχείρηση σε νοσοκομείο στην Αθήνα και έσπασε επίσης ένα μικρό μέρος του κρανίου μου.

Όπως στους περισσότερους Δανούς έτσι και σε μένα μου αρέσει να ταξιδεύω στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, αλλά αν οι Δανοί ή οι Ευρωπαίοι δέχονται επίθεση λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, και αν οι ακροδεξιοί δεν μπορούν να δουν τη διαφορά μεταξύ τουρίστα και πρόσφυγα / μετανάστη, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα το οποίο θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό και θα δείξει επίσης το γεγονός, ότι η κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό. Το πιο τρομακτικό επίσης, ήταν ότι ξέρω ποιος με χτύπησε, αλλά η αστυνομία δεν έκανε τίποτα επειδή πίστευαν ότι ήμουν Έλληνας πρόσφυγας.

Πονάει ότι η αστυνομία στην Ελλάδα χειρίζεται την κατάσταση ανάλογα με το αν είσαι Ευρωπαίος ή πρόσφυγας. Οι φασίστες έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι, η περίπτωσή μου το επιβεβαιώνει και το Human Watch επιβεβαιώνει την έλλειψη δράσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης κατά των εγκλημάτων μίσους. Ελπίζω να μου επιτρέψετε να εξηγήσω καλύτερα την κατάσταση και να δώσουμε μαζί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Επίσης ελπίζω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε να συλλέξω υλικό σχετικά με τις επιθέσεις σε πρόσφυγες / μετανάστες για να το χρησιμοποιήσω στο δημόσιο διάλογο. Έχω βίντεο που δείχνουν την έλλειψη αστυνομίας στην περίπτωσή μου και γνωρίζω δύο πρόσφυγες που ζουν 4 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν περάσει συνέντευξη για άσυλο.

Χαιρετίσματα από τη Δανία Ahmad Walid Rashidi

Πηγή: kar.org

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια