Ο Αχμέτ Ουαλίντ Ρασίντι και δύο φίλοι του βρέθηκαν στο νοσοκομείο με τσακισμένα κόκαλα έπειτα από βάρβαρη επίθεση που δέχθηκαν από ρατσιστική ομάδα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος έγραψε:

Γεια. Είμαι ο Δανός πολίτης που ταξίδεψα στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα για διακοπές. Στη μέση της νύχτας δέχτηκα επίθεση στο Γκάζι σε δημόσιο δρόμο από φασίστες που έβριζαν τους πρόσφυγες. Οι γονείς μου ήταν πρόσφυγες, όχι εγώ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης μου έσπασαν τη μύτη, έκανα εγχείρηση σε νοσοκομείο στην Αθήνα και έσπασε επίσης ένα μικρό μέρος του κρανίου μου.

Όπως στους περισσότερους Δανούς έτσι και σε μένα μου αρέσει να ταξιδεύω στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα, αλλά αν οι Δανοί ή οι Ευρωπαίοι δέχονται επίθεση λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, και αν οι ακροδεξιοί δεν μπορούν να δουν τη διαφορά μεταξύ τουρίστα και πρόσφυγα / μετανάστη, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα το οποίο θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό και θα δείξει επίσης το γεγονός, ότι η κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά ευρωπαϊκό. Το πιο τρομακτικό επίσης, ήταν ότι ξέρω ποιος με χτύπησε, αλλά η αστυνομία δεν έκανε τίποτα επειδή πίστευαν ότι ήμουν Έλληνας πρόσφυγας.