Ο Δεκέμβρης έχει πολύ βράδυ. Έχει όμως και φως.

Δώδεκα χρόνια μετά συγκινούμαι πολύ. Με τ’ όνομα του Βασίλη Μάγγου στο πανό. Με τον πατέρα που έχει αγκαλιά την κόρη μπροστά στο μνημείο. Με το όρθιο τριαντάφυλλο στο δέντρο. Με το πάρκινγκ που έγινε πάρκο την επόμενη της εξέγερσης και γεμίζει φθινόπωρο τη γειτονιά. Ούτε εκεί ξέχασαν να βάλουν ένα πανό.

Ο κόσμος δεν ξεχνάει.

Γιατί ο Δεκέμβρης έχει πολύ βράδυ. Έχει όμως και φως.

Η εξέγερση που τον σημάδεψε εκτυλίχθηκε κάτω από τα φώτα που φωτίζουν κίτρινα και χλωμά τους πεζόδρομους των Εξαρχείων.

Φώτα ψυχρά, που κάνουν όμως την πόλη οικεία. Επιτρέπουν σ’ αυτόν που την περπατά να γυρίζει με ευκολία πίσω στον χρόνο. Ο δρόμος που περπατάς σήμερα. Ήταν ο ίδιος που περπατούσε τότε ο Αλέξης. Είναι ο ίδιος που έτρεξαν πάνω του χιλιάδες ζητώντας δικαίωση.

Ο Δεκέμβρης έχει πολύ βράδυ. Είναι ένας χειμερινός μήνας άλλωστε. Έχει όμως εδώ και 12 χρόνια τη ζεστασιά μιας φλόγας που καίει ακόμη. Κι αυτό, θα το ξαναπώ, είναι πολύ συγκινητικό.

*Φωτογραφίες από το σημείο, σήμερα, 05.12 του 2020

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια