Καταγγελία για βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στους 22 εκτελεσμένους από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Μπλόκο της Καλογρέζας δημοσιεύεται στη σελίδα ΡΟΒΙΕΣΠΕΡΟΣ. Σύμφωνα με την καταγγελία δυο κατοίκων υπάλληλοι του Δήμου, προφανώς με εντολή της δημοτικής αρχής, έβγαλαν τα 22 φυτεμένα -εδώ και τέσσερα χρόνια- κυπαρίσσια από τον ενιαίο χώρο δεξιά του μνημείου της Καλογρέζας. Όπως αναφέρουν οι καταγγέλλοντες «τα 22 κυπαρίσσια ήταν μια συμβολική ένδειξη τιμής και μνήμης για τα 22 παλικάρια που εκτελέστηκαν στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ντόπιους και ξένους φασίστες. Κάτω από κάθε δέντρο υπήρχε και μια επιγραφή με το όνομα του κάθε εκτελεσμένου… Τα δέντρα ξεριζώθηκαν και κάποια από αυτά -κάπου 10- σκορπίστηκαν στη γύρω περιοχή μεταφυτευμένα σε διάφορες θέσεις χωρίς τις πινακίδες με τα ονόματα των ηρώων και σε κάκιστη κατάσταση έτοιμα να ξεραθούν».

Την προσβολή και αλλοίωση του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας από τη δημοτική αρχή, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με εντολή της δημοτικής αρχής, ξεριζώθηκαν κάποια από τα 22 κυπαρίσσια που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο, για να συμβολίζουν τα 22 παλικάρια του μπλόκου, που εκτελέστηκαν το Μάρτη του ’44 από τους χιτλερικούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Η πράξη αυτή της δημοτικής αρχής προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, αν συνδυαστεί με την κάλυψη που έχει δώσει ουκ ολίγες φορές σε αντικομμουνιστικές – φασιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση του χώρου του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας!

Για ένα να είναι σίγουρη η δημοτική αρχή: Την Ιστορία και το προοδευτικό μέλλον της ανθρωπότητας δεν μπορεί με τίποτα να τα ξεριζώσει. Για το λαό και τη νεολαία της Νέας Ιωνίας, η θυσία των κομμουνιστών και αγωνιστών του Μπλόκου της Καλογρέζας θα είναι πάντα πηγή έμπνευσης και διδαχή για όλες τις επόμενες γενιές, φωτίζοντας το δρόμο του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της αδικίας, για να …»μπορούμε να ανασαίνουμε», για να νικήσει η ζωή!».

Πηγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X