Το αντικοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ακόμα μία φορά στους πρόσφυγες ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης καθώς το βράδυ της Δευτέρας ξήλωσε από την πλατεία Βικτωρίας τα παγκάκια, επικαλούμενος «αίτημα περιοίκων».

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να απομακρυνθούν οι οικογένειες προσφύγων που έχουν βρει τον τελευταίο καιρό προσωρινή «στέγη» στην πλατεία.

Η συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο φαίνεται να δυσαρέστησε κάποιους από τους κατοίκους αφού οι πρόσφυγες εξακολουθούν να κάθονται στην πλατεία με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες που διαμένουν στην πλατεία έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά του Β. Αιγαίου, χωρίς να έχουν οδηγίες για κατάλυμα ή για κάποια δομή φιλοξενίας και άλλοι είναι οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

*Από την Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X