Ο Δήμος Ηλιούπολης προχωράει σε μια πολύ σημαντική κίνηση για τους δημότες του συγκροτώντας εθελοντική «ΟΜΑΔΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ» για την στήριξη συνδημοτών που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.

Στην χώρα μας είδαμε το φαινόμενο των πλειστηριασμών να φουντώνει κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους και άλλους να ζουν κάτω από άμεσο κίνδυνο.

Η φτωχοποίηση που προκάλεσαν τα μνημόνια σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού έκανε αδύνατη την τακτοποίηση των οφειλών προς τις τράπεζες. Για πολλούς συνανθρώπους μας η πρώτη κατοικία αποτελεί την μοναδική τους περιουσία και την μόνη τους ελπίδα στο αύριο.

Το καθεστώς της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που υποχρέωνε τους οφειλέτες να καταβάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό, με σκοπό να σώσουν την πρώτη τους κατοικία, έχει γίνει πιο αυστηρό. Τα κριτήρια για την επιδότηση του δανείου ή την επιχορήγηση επιδομάτων στέγασης, που αφορούν τα “ευάλωτα” νοικοκυριά, έγιναν πιο απαιτητικά, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι να μπορούν να έχουν την δυνατότητα να διαφυλάξουν το σπίτι τους από τα χρέη στην τράπεζα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης ξεκίνησε τη δράση της Εθελοντικής Ομάδας Νομικής Υποστήριξης για όσους κινδυνεύουν από τους πλειστηριασμούς, έχοντας ως γνώμονα την διασφάλιση της πρώτης κατοικίας των συνδημοτών του.

Όσοι κατοικούν στον Δήμο Ηλιούπολης και ενδιαφέρονται να ζητήσουν βοήθεια, μπορούν να απευθυνθούν εδώ.

 

Alfavita

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια