Καθώς το αίτημα για να γίνει συναυλία του συγκροτήματος Grup Yorum έγινε δεκτό, ο Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ ανακοίνωσε πως σταματά την απεργία πείνας μετά από 323 ημέρες και ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στον θάνατο.

Θυμίζουμε ότι τα αιτήματα του συγκροτήματος ήταν να απελευθερωθούν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, να μπορούν να δίνουν ελεύθερα τις συναυλίες τους και να μην γίνονται επιθέσεις στο πολιτιστικό τους κέντρο.

«Η αντίστασή μας πέτυχε μια πολιτική νίκη. Όλος ο κόσμος άκουσε για την αντίστασή μας. Ελπίζουμε ότι η αίτηση για άδεια της πραγματοποίησης των συναυλιών μας (οι οποίες είχαν απαγορευτεί από την τουρκική κυβέρνηση), θα έχουν θετική κατάληξη» ήταν η δήλωση που έκανε το μέλος του συγκροτήματος μαζί με την ανακοίνωση της λήξης της απεργίας πείνας ευχαριστώντας όσους στήριξαν τον δίκαιο αγώνα τους.

Σημειώνεται, ότι δυο μέλη του συγκροτήματος που έκαναν και αυτοί απεργία πείνας, ο Μουσταφά Κοτσάκ και η Χελίν Μπολέκ πέθαναν τον περασμένο μήνα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια