Ο Μελέτης Μοίρας, ιδιοκτήτης του La Soiree De Votanique μίλησε στο 3pointmagazine.gr για το Φεστιβάλ που κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και πιο αναγνωρίσιμο και πιο αγαπημένο.

Φέτος το Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές» κλείνει τα 6 του χρόνια. Ήταν μέσα στο όραμα σας αυτή η μακροβιότητα, όταν το ξεκινούσατε; 

“Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, με τον Αλέξη Στρωματιά (Θεσσαλό), δεν ξέραμε αν θα καταφέρουμε να τελειώσει το πρώτο! Επίσης, το ονειρευόμασταν να είναι πιο πολύ στο δρόμο και όχι μέσα στους χώρους εστίασης, αλλά οι άδειες για αυτό δεν δίνονται καθόλου εύκολα”.

Γιατί επιλέξατε τον Βοτανικό ως χώρο δράσης; Ήσασταν κάτοικος ή θαμώνας στην περιοχή του Βοτανικού, όταν ξεκινήσατε το πρώτο Φεστιβάλ;

“Είμαι γέννημα – θρέμμα που λένε της περιοχής και ιδιόκτητης του La Soiree De Votanique, οπότε η επιλογή ήταν αυτόματη, από την αγάπη προς την περιοχή και την αγωνία να περάσουμε στον κόσμο, πως ο Βοτανικός είναι δίπλα στο κέντρο και προσβάσιμος”.

Πόσο άλλαξε η περιοχή από τότε μέχρι σήμερα  και που βλέπετε τη δική σας συμβολή σε αυτή την αλλαγή;

“Η συμβολή του φεστιβάλ είναι μεγάλη και το βλέπω στους ανθρώπους που ανά καιρό αποφασίζουν να επιλέξουν τον Βοτανικό γα την επόμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα”.

Το Φεστιβάλ σας γίνεται τόπος, όπου μπορούν να βρουν βήμα και λιγότερο εμπορικοί καλλιτέχνες; Ποια είναι η φιλοσοφία σας;

“Να βγάζει το κάθε μαγαζί το πρόγραμμα που θέλει χωρίς κάποιον πολιτιστικό διευθυντή. Όσοι έχουν εδώ μαγαζιά, τα δουλεύουν μόνοι τους και κάνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους και άρα επιλέγουν τους καλλιτέχνες που αυτοί θα ήθελαν να δουν”.

Ο κόσμος έχει δείξει ότι αγαπάει τα Φεστιβάλ. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πιο ένθερμη κάθε χρόνο;

“Βέβαια, σε σημείο που μας εκπλήσσει κάθε χρόνο”.

Τελικά είναι άλλος κόσμος «κάτω από τι γραμμές» και άλλος πάνω από τις γραμμές;

“Όχι,  όλοι ένα είμαστε, απλά οι γραμμές είναι ένα τεχνητό χώρισμα των περιοχών”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια