Παρά τη μεγάλη κοινωνική κατακραυγή, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, ο Μένιος Φουρθιώτης επανέρχεται σε σχέση με την υπόθεση της προστασίας του από αστυνομικές δυνάμεις και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

Όπως ισχυρίζεται με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. διατέθηκαν για την ασφάλειά του αρχικά τρεις και στη συνέχεια ακόμη ένας αστυνομικός, ενώ του διατέθηκαν μία συνοδευτική μοτοσυκλέτα και ένα αυτοκίνητο, λόγω πληθώρας επιθέσεων σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα news247, η οποία ανέδειξε την τελευταία εξέλιξη, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι για την απομάκρυνση της φρουράς δεν τηρήθηκε το γράμμα της διάταξης του άρθρου 20 του Συντάγματος, αφού δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα, η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια