Προκλητικός για ακόμα μία φορά εμφανίσθηκε ο συνδικαλιστής Στράτος Μπαλάσκας, ο οποίος όχι μόνο εμφανίσθηκε υπέρ της χρήσης του πτυσσόμενου μεταλλικού γκλοπ από αστυνομικούς με το οποίο ο αστυνομικός ξυλοκόπησε τον πολίτη στην Νέα Σμύρνη, αλλά προσπάθησε να ενισχύσει το επιχείρημά του λέγοντας πως χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες.

Όπως είπε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, «όλοι οι αστυνομικοί της χώρας φοράμε δύο πράγματα: μία στολή, την 511, την μπλε φόρμα και όλοι έχουμε αυτό το πτυσσόμενο γκλοπ».

Όταν ωστόσο κλήθηκε να διευκρινίσει εάν εννοεί το μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε ότι το έχει η βρετανική αστυνομία, η ιταλική, η γερμανική, η πορτογαλική, η βελγική, του Λουξεμβούργου, η Ρωσία, η Αμερική! «Υπάρχει κάποια απαγόρευση για αυτό το γκλοπ, μπορείτε να μου δώσετε ένα χαρτί, μία κανονιστική διαταγή, μία εντολή, ένα Προεδρικό Διάταγμα, μία Κοινή Υπουργική Απόφαση που να λέει ότι απαγορεύεται;», όπως σχολίασε επιδεικτικά.

Ο ίδιος ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας χθες στο Κόντρα είπε ότι η υπηρεσία δεν χορηγεί τέτοια γκλοπ και οι αστυνομικοί τα προμηθεύονται μόνοι τους. «Θέλετε να σας δείξω το δικό μου», είχε πει με προκλητικό τρόπο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια