Κόντρα στο αφήγημα της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να ωραιοποιήσει την εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τοποθετήθηκε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και Μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες τόνισε πως ήταν απαγορευτικό να ανοίξει το λιανεμπόριο μέσα στις γιορτές, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει μία τόσο μεγάλη υπερμετάδοση “χωρίς να υπάρχουν ΜΕΘ ουσιαστικά”.

Ειδικότερα τόνισε ότι “αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο θα έχουμε ευρεία διασπορά του κορονοϊού. Μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα τρέξει ο κόσμος στους δρόμους, στην Ερμού θα γίνει ο μεγάλος συνωστισμός και θα έχουμε υπερμετάδοση. Αυτό θα σήμαινε ότι δύο εβδομάδες μετά τα Χριστούγεννα θα βλέπαμε τα αποτελέσματα της υπερμετάδοσης, όπως τα είδαμε στη Θεσσαλονίκη έπειτα από ανάλογα γεγονότα. Φανταστείτε να σκάσει μια τέτοια υγειονομική βόμβα στο Λεκανοπέδιο με 4,5 εκατ. κατοίκους, δείτε τι έγινε στη Θεσσαλονίκη με τους 800 χιλιάδες κατοίκους. Επομένως βάζουμε έναν τεράστιο κίνδυνο και ο λόγος είναι ότι θα ξεκινήσουμε μια τέτοια υπερμετάδοση χωρίς ΜΕΘ ουσιαστικά”.

Απαντώντας για τις διαφορές σε σχέση με το πρώτο lockdown ανέφερε πως “τότε μπήκαμε στα σπίτια μας χωρίς τον ιό, τώρα μπήκαμε στα σπίτια μας μαζί με τον ιό, ώστε υπάρχει διασπορά μέσα στα σπίτια ενδοοικογενειακή διασπορά γι’αυτό και βλέπετε ότι δεν πέφτουν εύκολα τα κρούσματα” και εξήγησε ότι το δεύτερο Lockdown “δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρό, όσο ήταν τον Μάρτιο και αυτό γιατί ο κόσμος είναι κουρασμένος, έχει βαρεθεί να ακούει όλους αυτούς τους μήνες τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να ζει. Επομένως ένα πολύ σκληρό Lockdown μπορεί να έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια