Την ώρα που η Ευρώπη μαστίζεται από τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε τις μέρες των Χριστουγέννων σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού .

Πήρε έναν ξύλινο σταυρό, το πιο ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού, και πάνω του  έπλεξε το σωσίβιο ενός πρόσφυγα που έχασε την ζωή του στην Μεσόγειο. Το κρέμασε στο Βατικανό και, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο ακτιβιστής διασώστης, Ιάσονας Αποστολόπουλος, δήλωσε:

«Για να μας θυμίζει ότι πρέπει να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά, τις καρδιές μας ανοιχτές. Για να θυμούνται όλοι την υποχρέωση να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή. Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα για να υπερασπιστούμε την ζωή και αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου».

Αξίζει να σημειωθεί πως το σωσίβιο που χρησιμοποίησε ο Πάπας ήταν ένα από εκείνα που περισυνέλεξαν ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και άλλοι διασώστες από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο τον περασμένο Ιούλιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια