Καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ξέρω ότι πολλοί από εμάς θέλουμε να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Κανένας από εμάς δεν έχει όλες τις απαντήσεις και δεν υπάρχει κάποια γρήγορη διόρθωση, αλλά χρειαζόμαστε αλλαγή. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να ξεπεράσουμε τον ρατσισμό σε οποιαδήποτε μορφή. Πρέπει να μάθουμε περισσότερα. να ακούσουμε περισσότερα, να μιλήσουμε περισσότερο, να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και, πάνω απ ‘όλα, να αναλάβουμε δράση.

Το 1964 οι Beatles επρόκειτο να παίξουν το Jacksonville στις ΗΠΑ και ανακαλύψαμε ότι επρόκειτο να γίνει σε ένα κοινό διαχωρισμένο. Νιώθαμε ότι ήταν λάθος. Είπαμε «Δεν το κάνουμε αυτό!».

Και τελικά η συναυλία που θα δίναμε να ήταν σε μη διαχωρισμένο κοινό. Στη συνέχεια, βεβαιωθήκαμε ότι αυτό ήταν στο συμβόλαιό μας. Σε εμάς φαινόταν σαν κοινή λογική. Νιώθω άρρωστος και θυμωμένος που είμαστε στα ίδια σχεδόν 60 χρόνια αργότερα ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ με τις φρικτές σκηνές της χωρίς νόημα δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια του ρατσισμού της αστυνομίας, μαζί με τους αμέτρητους άλλους/ες που έχουν ήδη γίνει. Όλοι μας εδώ υποστηρίζουμε και στεκόμαστε δίπλα σε όλους εκείνους που διαμαρτύρονται και υψώνουν τη φωνή τους αυτή τη στιγμή. Θέλω δικαιοσύνη για την οικογένεια του George Floyd, θέλω δικαιοσύνη για όλους εκείνους που έχουν πεθάνει και υποφέρει.

Το να μην πεις τίποτα δεν είναι επιλογή.

Με αγάπη, Paul McCartney

Πηγή:  kar.org

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια