“Μήπως πουλάτε ναρκωτικά;”, ρώτησε μπροστά στις κάμερες ο ρατσιστής Σαλβίνι χτυπώνοντας το κουδούνι μιας οικογένειας μεταναστών από την Τυνησία στην Μπολόνια, πέπνε εμήρες πριν από τις τοπικές περιφερειακές εκλογές

Το θράσος του Σαλβίνι δεν έχει όρια. Τέσσερις ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στην «κόκκινη» Εμίλια Ρομάνια ο Σαλβίνι εμφανίστηκε στη συνοικία Πιλάστρο της Μπολόνια και υπό την καθοδήγηση των στελεχών της Λέγκας και τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων χτύπησε το κουδούνι μιας οικογένειας μεταναστών από την Τυνησία: «Καλημέρα, καλησπέρα, μας είπανε ότι πουλάτε ναρκωτικά στη γειτονιά. Έχετε ναρκωτικά σπίτι σας;», ρώτησε ο νέος μέντορας του λαϊκισμού και του φασισμού απευθυνόμενος περισσότερο στις κάμερες των καναλιών που τον συνόδευαν παρά στην ανυποψίαστη οικογένεια των μεταναστών.

Αντιδράσεις από τον αντιπρόεδρο βουλής και τον πρεσβευτή Τυνησίας

«Οι Τυνήσιοι στην Ιταλία πληρώνουν τους φόρους και αυτοί οι φόροι χρησιμοποιούνται για να πληρωθεί και ο μισθός του Σαλβίνι. Πρόκειται για μια καθαρά ρατσιστική πράξη», κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της βουλής της Τυνησίας Οσάμα Σγκχαιέρ, ενώ ο πρέσβης της Τυνησίας στη Ρώμη Μοέζ Σιναουί με επιστολή του προς την πρόεδρο της γερουσίας Μαρία Καζελάτι κατήγγειλε την «αποτρόπαια πρόκληση χωρίς κανένα σεβασμό της ιδιωτικής κατοικίας» και την «παράνομη δυσφήμιση μιας οικογένειας Τυνήσιων» από την πλευρά του «γερουσιαστή Ματέο Σαλβίνι».

«Έχουμε εκπλαγεί από την δυσφημιστική επίθεση εναντίον μιας οικογένειας εργαζομένων και πολύ περισσότερο γιατί προέρχεται από ένα άτομο που είχε αναλάβει κυβερνητικά αξιώματα. Η Τυνησία δεν αξίζει μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Ο Σαλβίνι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στον άνθρωπο που πρόσβαλε και στην χώρα μας. Η αποτρόπαια πράξη του Σαλβίνι πυροδότησε μια τεράστια διαμαρτυρία στην Τυνησία με εκδηλώσεις και πορείες αλληλεγγύης προς την οικογένεια των Τυνησίων και τον ανήλικο στον οποίο αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας », τόνισε εξοργισμένος στο όνομα του κοινοβουλίου της Τυνησίας ο Μαμί Μπεν Αμπντελααλί, ενώ η προεκλογική προβοκάτσια του Σαλβίνι κινδυνεύει να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τυνησία και την Ιταλία.

Η απάντηση του… σερίφη και δικαστή της Λέγκας

«Ο αντιπρόεδρος της βουλής της Τυνησίας με κατηγορεί για ρατσισμό; Εγώ ακολούθησα την κραυγή μιας «μάνας κουράγιο» που έχασε το γιό της από τα ναρκωτικά. Ήταν μια πράξη που θα πρέπει να με ευχαριστήσουν γιατί ο αγώνας κατά των διακινητών ναρκωτικών πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει. Η μηδενική ανοχή εναντίον των ναρκωτικών και των διακινητών του θανάτου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Στην Εμίλια Ρομάνια και σε όλη την Ιταλία υπάρχουν καλοί μετανάστες, που έχουν ενσωματωθεί και σέβονται τους νόμους. Όποιος όμως διακινεί ναρκωτικά αποτελεί πρόβλημα για όλους, και δεν έχει διαφορά εάν είναι ξένος ή Ιταλός», απάντησε ο Σαλβίνι στις κριτικές έχοντας εκδώσει και τις δικές του… δικαστικές αποφάσεις.

Ο Σαλβίνι ελπίζει ότι στις περιφερειακές εκλογές της Κυριακής θα καταφέρει να αλώσει την πρώην «κόκκινη» Εμίλια Ρομάνια, ελπίζοντας να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Κόντε και να κερδίζει τους επόμενους μήνες της εκλογές στις περιφέρειες της Φλωρεντίας, της Ανκόνα και του Μπάρι που ελέγχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα.

ΑΥΓΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια