Η κυβέρνηση Τραμπ ήρε χθες το μέτρο που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση Ομπάμα με το οποίο απαγορευόταν στους κυνηγούς στα καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα να βάζουν παγίδες με δολώματα για αρκούδες, να σκοτώνουν αρκουδάκια και μωρά λύκων ή να ασκούν άλλες πρακτικές κυνηγιού που έχουν καταδικαστεί από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και από οργανώσεις για την προστασία της άγριας ζωής.

Με βάση τον νέο κανονισμό της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, που θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Ιουλίου, το κυνήγι σε καταφύγια άγριας ζωής στην Αλάσκα θα ελέγχεται από την πολιτεία και εφεξής θα επιτρέπεται η τοποθέτηση παγίδων για μαύρες και καφέ αρκούδες, το κυνήγι με τη χρήση τεχνητού φωτός των μαύρων αρκούδων που έχουν γεννήσει τα μικρά τους και κάθονται μαζί τους στη φωλιά τους, το κυνήγι των θηλυκών λύκων, των κογιότ, των καριμπού (Σ.τ.Σ: οι τάρανδοι της Βόρειας Αμερικής) που κολυμπούν και το κυνήγι των καριμπού από βενζινακάτους. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε απαγορεύσει όλα αυτά τα είδη κυνηγιού από τα Εθνικά Πάρκα.

Η αλλαγή του μέτρου πηγάζει από διατάγματα του 2017 που είχε εκδώσει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Ράιαν Ζίνκε για την παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε κυνηγούς και αλιείς στην Αλάσκα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων, Πίτερ Κρίστιαν, αναγνωρίζοντας ότι η άρση της απαγόρευσης επί Ομπάμα δεν είναι δημοφιλής.

«Θα έλεγα ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών όντως θεωρεί ότι πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη απόφαση και σχεδόν όλοι είναι αντίθετοι στην άρση της απαγόρευσης στην οποία προχωρήσαμε», είπε.

«Η κυβέρνηση Τραμπ έφθασε σε ένα σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο αντιμετώπισης της άγριας ζωής. Η εξόντωση μωρών αρκούδων και μωρών λύκων μέσα στις φωλιές τους είναι μια βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική. Οι προτεινόμενοι κανονισμοί παραμερίζουν τον πρωταρχικό στόχο των καταφυγίων άγριας ζωής που είναι η διατήρηση της άγριας ζωής και της πανίδας», ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Τζέιμι Ράπαπορτ Κλαρκ, ο πρόεδρος της ένωσης «Υπερασπιστές της Άγριας Ζωής».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια