«Ο νικητής είναι μια ταινία από τη Νότια Κορέα. Τι στο καλό ήταν όλο αυτό; Έχουμε αρκετά προβλήματα με τη Νότια Κορέα, με το εμπόριο. Και μετά από όλα αυτά, τους δίνουν το βραβείο για την καλύτερη ταινία της χρονιάς;».

Η δήλωση ανήκει στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που αποφάσισε να κάνει… παράσιτα στον γενικό ενθουσιασμό που επικρατεί για την ταινία, τόσο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, όσο και για την σαρωτική επικράτησή της στα Όσκαρ όπου και απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ταινίας, όντας το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Τραμπ αποφάσισε να κάνει πολιτική με την τοποθέτησή του για την ταινία: «Ήταν καλή; Δεν ξέρω. Μπορούμε να επαναφέρουμε το ‘‘Όσα φέρνει ο Άνεμος’’, παρακαλώ;».

Ωστόσο, δεν του βγήκε. Η ταινία είχε ήδη δώσει την απάντησή της στις αίθουσες και ακολούθησε η εταιρεία διανομής που απάντησε ευθέως στον Αμερικανό πρόεδρο: «Κατανοητό, δεν ξέρει να διαβάζει».

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια