Της Νίνας Γεωργιάδου

Σε κάποια μέρη δεν μπορείς να πεις, ‘μείνετε σπίτι’. Το σπίτι, ένας λόφος από θρυμματισμένο σοβά, το παίρνει ο αέρας. Κανείς δεν μπορεί να μείνει σε σπίτι που σκορπίζει στον άνεμο..

Σε κάποια μέρη δεν έχει καραντίνα, μα και πάλι δεν μπορείς να τραγουδήσεις, σαν απ’ τα παράθυρα της Siena. Στη θέση του παράθυρου χάσκει μια τρύπα. Καμιά κουρτίνα δεν τραβιέται. ένα κουρέλι χτυπιέται στον αέρα. Οι φωνές πίσω από τις τρύπες, χάθηκαν χωρίς τραγούδια.

Σε κάποια μέρη, δεν μπορείς να πεις, ‘πλένετε τα χέρια συχνά’. Οι βρύσες θάφτηκαν, οι σωλήνες έσπασαν και το νερό δε φτάνει να ξεδιψάσει τα λαρύγγια.

Σε κάποια μέρη δεν μπορούν να απαγορευτούν οι συναθροίσεις. Στα καταφύγια πολέμου σπρώχνονται τρέχοντας όταν ουρλιάζει η σειρήνα. Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στοιβάζονται σε βούρκους και σκουπίδια.

Σε κάποια μέρη, που τα σπίτια είναι σκόνη και τα παράθυρα τρύπες, σε κάποια μέρη που οι άνθρωποι είναι έγκλειστοι στη λάσπη, η οδηγία ‘αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις’ προκαλεί γέλια μέχρι δακρύων.

Σε κάποια άλλα μέρη, που τα σπίτια δεν είναι σκόνη ούτε και τα παράθυρα τρύπες, πάλι δεν μπορείς να πεις σε όλους ‘μείνετε σπίτι’. Για κάποιους, σπίτι είναι μόνο μια κουβέρτα. Γύρω βήματα που δεν κοντοστέκονται και μάτια που δεν βλέπουν.

Ίσως, όταν περάσει ο μολυσματικός τρόμος, να ξαναβρούμε τη χαμένη τιμή μας και να διεκδικήσουμε ξανά, όλα να έχουν νόημα για όλους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια