«Φτου και βγαίνω.»
«Μα που είστε όλοι;» Φώναζε στα παράθυρα και χτυπούσε τις πόρτες Μα κανένας δεν τολμούσε να βγει. Ορισμένοι έβγαζαν τα κεφάλια τους δειλά δειλά στην πόρτα για να παρακολουθήσουν το ανεξήγητο θέαμα.
Άλλοι έσκυβαν τα κεφάλια τους δίχως να μπορούν να το αντικρίσουν.
Και άλλοι, πάλι, προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν ακόμη και αυτό το φαινόμενο. Θέλοντας να καταβροχθίσουν τη στάχτη που έπεφτε από τον ουρανό.

Ο κύριος Ις στάθηκε να δει και με ευγένεια τους απέφυγε.
Σταμάτησε να προσκαλεί τους ανθρώπους σε κρυφτό και κάθισε να παρατηρήσει την πόλη. Επικρατούσε τόση ησυχία. Σαν σε χιονισμένο τοπίο.
Μα από τον ουρανό δεν έπεφτε χιόνι, παρά μόνο στάχτη.
Οι άνεμοι κόπασαν, οι θάλασσες σώπασαν, οι δρόμοι άδειασαν και οι άνθρωποι κρύφτηκαν. Αυτή τη φορά χρειάστηκε οι άνθρωποι να κρυφτούν από τον κύριο Ις κι όχι εκείνος.

Ξυπνούσε κάθε πρωί και για κάποιον ανεξήγητο λόγο μάζευε τις στάχτες σε γυάλινα δοχεία. Κανένας δεν μπορούσε να κατανοήσει αυτήν του τη στάση. Μα εκείνος συνέχιζε.
Ήξερε πότε η στάχτη ήθελε να καθίσει στο δοχείο, πότε να την αφήσει να τη φυσήξει ο άνεμος και πότε να καταλήξει στη θάλασσα.

Ο καιρός περνούσε και η στάχτη από τον ουρανό συνέχιζε να πέφτει. Κι εκείνος εξακολουθούσε να τη μαζεύει με ευλάβεια.

Πλησίαζε η άνοιξη.
Ο κύριος Ις έτρεξε στα δοχεία του. Τα μάζεψε στην αγκαλιά του.
Πήγε στην ψηλότερη κορφή και τα άφησε να κυλήσουν στα χωράφια. Οι στάχτες απλώθηκαν στη γη.
Και τότε έβρεξε. Έβρεξε τόσο πολύ που φύτρωσαν δέντρα.
«Οι άνθρωποί σας γίνανε δέντρα.» Φώναξε τόσο δυνατά ώστε να τον ακούσουν μέχρι την άλλη άκρη της γης.
«Ελάτε να δείτε. Οι άνθρωποί σας γίνανε δέντρα. Ολάνθιστα. Καμαρωτά. Ελάτε να τους δείτε, εσείς που δεν προλάβατε. Ελάτε να τους φροντίσετε, εσείς που τους χάσατε νωρίς. Ελάτε να δείτε τα δέντρα σας.»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X