Οι Σουηδοί stoner/fuzz rockers Asteroid προχώρησαν στην ακύρωση της επερχόμενης περιοδείας τους στις ΗΠΑ, λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης της χώρας, της έξαρσης των ρατσιστών και φασιστών και, φυσικά, την ακροδεξιά πολιτική που εφαρμόζει ο νέος πρόεδρος της χώρας, Donald Trump.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του συγκροτήματος αναφέρει:

“Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως ακυρώνουμε όλα τα προγραμματισμένα σχέδια για την περιοδεία μας στην Αμερική, μέχρι νεωτέρας. Μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα η πρόσφατη εκλογή ενός φανατικού ρατσιστή και η ταχύτατη μετατόπιση της Αμερικής σε ένα φασιστικό μόρφωμα. Μας τρομάζει ο πόλεμος που έχει κηρύξει ο νέος πρόεδρος στους ανθρώπους με διαφορετικά “πιστεύω”, στους μαύρους, στις γυναίκες, στους μετανάστες, στη δημοσιογραφία, στην ελεύθερη έκφραση, στην LGBTQ κοινότητα, στους φτωχούς, στους πεινασμένους και στους αρρώστους”.

Μεταξύ άλλων, το συγκρότημα δηλώνει κάθετα αντίθετο με την έντονη μιλιταριστική πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει ο νέος πρόεδρος και προσπαθεί μέσω της ίδιας ανακοίνωσης να αφυπνίσει και να δώσει κουράγιο στον κόσμο:

“Δε μπορεί, επίσης, να περάσει απαρατήρητη η αύξηση των στρατιωτικών πόρων και οι αυξανόμενες εχθροπραξίες εναντίον πληθυσμών του υπόλοιπου κόσμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν μετατραπεί σε ένα #FASCISTBAN. Εμείς, οι ακροατές μας αλλά και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας ελπίζουμε σε ταχεία ανάρρωση. Μέχρι τότε να παρακολουθείτε το Democracy Now, παραμείνετε ενημερωμένοι για την κατάσταση στη χώρα σας αλλά και εκτός αυτής, ταξιδέψτε στον κόσμο. Αντισταθείτε, μείνετε ψύχραιμοι και ακούστε καλή μουσική”!

Από το summerrainradio.blogspot.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια