Με κεντρικό σύνθημα “κάτω τα χέρια από το άσυλο – το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό”, χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν πριν λίγο πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και τη σημερινή καταπάτησή του με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.  Η συμμετοχή στη διαδήλωση ήταν μεγάλη, ωστόσο τα κανάλια επέλεξαν να παρουσιάσουν τους φοιτητές που συμμετείχαν ως μια περιθωριακή μειοψηφία. Οι εικόνες τους διαψεύδουν.

Φωτογραφίες της Ελβίρας Κρίθαρη από τη Σταδίου

 

Έξω από τη Βουλή, με υψωμένες τις κόκκινες σημαίες, οι φοιτητές τραγουδούν “Πότε θα κάνει ξαστεριά”

Έξω απο τη Βουλή, με υψωμένες τις κόκκινες σημαίες, οι φοιτητές τραγουδούν "Πότε θα κάνει ξαστεριά"

Gepostet von Κώστας Παπαντωνίου am Montag, 11. November 2019

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια