Τη συνέχιση της απεργίας σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ έως τις 12/01/2020, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ – ΟΤΕ κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 13 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 12:30, όπου στις 13:00 είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις παράνομες απολύσεις.

Από τις 14/01/2020 και έως τις 18/01/2020 «θα διεξαχθούν συνελεύσεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα και με ευθύνη και των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για νέες μορφές απεργιακών κινητοποιήσεων και ενεργειών, εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της», τονίζει η Ομοσπονδία καλώντας τη Διοίκηση να προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση.

Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους που διαπιστώνουν εργολάβους να δουλεύουν απεργοσπαστικά στο ενεργό δίκτυο να καταγγέλλουν τέτοιες περιπτώσεις ώστε να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση του απεργιακού αγώνα, όπως έχει ήδη κάνει με την υποβολή σχετικής καταγγελίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η διοίκηση του ΟΤΕ παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησε στην απόλυση των 5 φυλάκων με το αιτιολογικό ότι αρνήθηκαν να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Δεν δίστασε μάλιστα να παραβιάσει και τον συνδικαλιστικό νόμο απολύοντας λίγες ώρες μετά και ένα μέλος Δ.Σ. με αποτέλεσμα οι απολύσεις να φτάσουν τις 6. Οι εργαζόμενοι θέτουν την ανάκληση των απολύσεων ως όρο για να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με διεύρυνση των θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την ανάκληση μόνο της μίας απόλυσης.

Την ίδια στιγμή, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, με βίντεο που δημοσιοποιεί καθ’ όλη τη μακρά περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21/12, παραθέτει στοιχεία για τις εργασιακές σχέσεις στον όμιλο που όπως τονίζει έχει υπερκερδοφορία:

*Από το tvxs.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια