Στόχος επίθεσης πολλών ρουκετών από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν έγινε η αμερικανική αεροπορική βάση στο Αΐν Αλ Ασάντ, που βρίσκεται στο δυτικό Ιράκ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/01).

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιβεβαίωσαν πως, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/01), χτύπησαν με δεκάδες πυραύλους την αμερικανική αεροπορική βάση στο Αΐν Αλ Άσαντ του Ιράκ, που βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι πρώτες αναφορές ήθελαν από έξι έως τριάντα ρουκέτες να έχουν εκτοξευθεί προς τη στρατιωτική εγκατάσταση, σύμφωνα με το «VOA News».

Σε ανάρτηση του ιρανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, Fars, στο Twitter γίνεται λόγος για «σκληρή εκδίκηση».

https://twitter.com/FarsNews_Agency/status/1214681636153020416

Σε άλλη δημοσίευσή του Fars στο Twitter, που αργότερα διεγράφη, η εν λόγω επίθεση χαρακτηρίζεται ως «αρχή των εκδικητικών αντιποίνων του Ιράν κατά των ΗΠΑ».

Μια ανώτατη αμερικανική στρατιωτική πηγή, που βρίσκεται στο Ιράκ, δήλωσε στο δίκτυο Fox:

“Βρισκόμαστε κάτω από πυραυλική επίθεση από το Ιράν. Αυτά είναι είτε βλήματα κρουζ είτε βαλλιστικά βλήματα μικρής εμβέλειας. Σε όλη τη χώρα…».

Πάντως, Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί ακόμα στον αριθμό τραυματιών ή νεκρών.

Ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την επίθεση και παρακολουθεί την κατάσταση.

Η εν λόγω επίθεση ήρθε λίγο μετά τις δηλώσεις του στρατηγού Μορτάντα Κουρμπάνι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της Τεχεράνης είναι «στον ύψιστο βαθμό επιφυλακής για να καταστρέψουν [ευρωπαϊκές και αμερικανικές] βάσεις στην περιοχή» και να τους ταπεινώσουν.

Πηγή: Sputniknews.gr

Εξέλιξη:

Δεύτερο κύμα πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια