Οι ημερομηνίες για τη σταδιακή άρση των μέτρων, όπως τις ανακοίνωσε πριν λίγο η κυβέρνηση.

-Στις 4 Μαΐου, καταργείται η αποστολή SMS – συμπλήρωση γραπτής βεβαίωσης για την έξοδο από το σπίτι. Ωστόσο θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί για τις εκτός περιφέρειας μετακινήσεις, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα.

-Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν και ορισμένες επιχειρήσεις λιανεμπορίου, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρονικών και αθλητικών ειδών και ΚΤΕΟ. -Θα επιτρέπεται η υπαίθρια ατομική άθληση τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστές. -Τέλος, 4 Μαΐου θα ανοίξουν και οι ναοί αλλά μόνο για ατομική λατρεία

Στις 11 Μαΐου θα ανοίξουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, πλην των εμπορικών κέντρων και θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Σε όλες τις περιπτώσεις θα ισχύσουν οι κανόνες για την αποτροπή μεγάλων συναθροίσεων ή συγχρωτισμού

Στις 17 Μαΐου θα επιτραπεί η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας και άλλων ακολουθιών, με αυστηρούς κανόνες που θα καταρτιστούν σε συνεργασία και με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Στις 18 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία και για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και θα ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης, με προϋποθέσεις που μένει να προσδιοριστούν. Την ίδια ημέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας ενώ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενδέχεται να ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εκείνη την ημέρα θα λειτουργήσουν και πάλι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης.

«Απίθανο να επιτραπούν φεστιβάλ και συναυλίες»

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X