Την άρνηση πρόσβασης στη δικογραφία και τα εις βάρος του στοιχεία, από τις ΗΠΑ, κατήγγειλε σε Βρετανικό δικαστήριο, στο οποίο μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Από την φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς, όπου κρατείται, εμφανίστηκε στη βίντεοδιάσκεψη με το Δικαστήριο του Ουεστμίνστερ, φορώντας τη γκρι φόρμα του κρατουμένου και ξυρισμένος.

H ακτιβίστρια βρετανή δικηγόρος Γκάρεθ Πηρς [που την έπαιξε η Έμμα Τόμσον στην ταινία «στο Όνομα του Πατρός»], μίλησε εκ μέρους της νομικής ομάδας υπεράσπισης του Ασανζ, και τόνισε ότι δεν τους έχουν ακόμη δοθεί, από τις ΗΠΑ, τα έγγραφα στα οποία στηρίζονται οι αμερικάνικες κατηγορίες. «Στον κύριο Ασάνζ δεν έχουν δοθεί όσα όφειλαν να δοθούν […] οι αποδείξεις που χρειάζονται για να στηριχθεί το κατηγορητήριο και δεν έχει μπορέσει να εξετάσει ο κος Ασάνζ», ανέφερε.

Οι πληροφορίες που αποκρύπτονται από τις ΗΠΑ αφορούν κυρίως στην υποτιθέμενη διαρροή στρατιωτικών μυστικών και την επίσης υποτιθέμενη προσπάθεια του Ασανζ να χακάρει υπολογιστές του Πενταγώνου.

Το Δικαστήριο όρισε νέα βιντεοδιάσκεψη για τις 19 Δεκεμβρίου, ώστε να εξεταστεί και πάλι ποιά στοιχεία έχουν παρασχεθεί στην υπεράσπιση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X