Με κεντρικό σύνθημα “σήμερα κανείς μας δεν μένει θεατής”, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Ο κλάδος τους πλήττεται από την αρχή της πανδημίας και η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων που έτσι κι αλλιώς τα έβγαζε πέρα δύσκολα.

Πριν λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, κατά την οποία οι καλλιτέχνες ζήτησαν να ληφθούν μέτρα στήριξης για όλους και να δοθούν σε όλους ανεξαιρέτως επιδόματα. Όπως έλεγαν, το κονδύλι των 15 εκατομμυρίων ευρώ που διατίθεται από την Πολιτεία είναι πολύ μικρό.

Το κοινό κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση υπέγραφαν: ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα, το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, το ΕΕΤΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού Θεάτρου και Κινηματογράφου, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΚΤ, η Τμηματική Επιτροπή Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, η Τμηματική Επιτροπή Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ κ.ά.

Προς το τέλος της διαδήλωσης μια ομάδα μουσικών με πνευστά και κρουστά έπαιξαν balkan κομμάτια και παραδοσιακά, τα οποία χόρευε ο κόσμος πιασμένος χέρι- χέρι σε κύκλο. Νωρίτερα μια ομάδα μουσικών από την Αφρική έπαιζε κρουστά. Ενώ ο Βασίλης Παϊτέρης, διάσημος τσιγγάνος τραγουδιστής, έστελνε κι αυτός το μήνυμά του ενάντια στην αδικία σε βάρος του κλάδου, τραγουδώντας με την κιθάρα του από το βήμα που γίνονταν προηγουμένως οι ομιλίες.