Στις 18 Νοεμβρίου 2020, σε συνεδρίαση στον ΟΗΕ, εγκρίθηκε ψήφισμα  για την «καταπολέμηση της ωραιοποίησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που τροφοδοτούν σύγχρονες μορφές ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, ξενοφοβίας» (εδώ).

«Υπέρ» ψήφισαν 122 χώρες και κατά μόλις 2, οι ΗΠΑ που καταψηφίζουν όλα τα σχετικά ψηφίσματα από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, με πρόσχημα ότι το ψήφισμα στρέφεται κατά των… γειτονικών της Ρωσίας κρατών, και φυσικά η Ουκρανία,  η οποία δεν θα μπορούσε, φυσικά, να ψηφίσει ενάντια στους ναζί που την… κυβερνούν.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η «αποχή». Συγκεκριμένα, 53 χώρες επέλεξαν τη στάση της «αποχής», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα (κι εδώ) η «αποχή» ήταν μια στάση που είχαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, μαζί με άλλες όπως η Ιαπωνία.

Η χώρα μας, για μια ακόμα φορά, είτε δηλαδή κυβερνάει ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε τώρα ο Μητασοτάκης, διέπραξε και πάλι την ύβρη. Τάχθηκε με τους «συμμάχους» δηλώνοντας «αποχή». Αυτά από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας. Μιας χώρας που υπέστη τα πάνδεινα από τον ναζισμό, και μάλιστα την ίδια χρονιά που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι “δεν γνωρίζει” για τον ναζισμό της Χρυσής Αυγής.

 

*Από τον Ημεροδρόμο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια