Την μη απέλαση της Sharareh Khademi γνωμοδότησε η έδρα του Αρείου Πάγου όπου ομόφωνα δέχτηκε τυπικά και ουσιαστικά την έφεση της και αίρει την κράτησή της από τις φύλακες Κορυδαλλού εφόσον δεν εκκρεμεί άλλη κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι η Sharareh είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου Κομοτηνής που έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης στο Ιράν.

Έτσι, η Ιρανή πρόσφυγας και η κόρη της, θύματα ενδοοικογενειακής βίας παραμένουν στη χώρα μας καθώς το ανώτατο δικαστήριο αναγνώρισε ότι μια απόφαση επιστροφής της Sharareh Khademi θα εγκυμονούσε άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της, καθώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και την ποινή της εκτέλεσης.

Στο άκουσμα της απόφασης η Sharareh είπε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ”. Στη συνέχεια ήταν πολύ συγκινημένη και αγκαλιάστηκε με τις δικηγόρους της.

Παρούσες στο δικαστήριο ήταν επίσης αλληλέγγυες και μέλη της Καμιάς Ανοχής που πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο.

 

Η ανακοίνωση της Καμίας Ανοχής

Η Sharareh είναι ελεύθερη!
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη ΜΗ έκδοσή της στο Ιράν.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου τα χαμόγελα διαδέχονται τα κλάματα χαράς.
Η Sharareh αποφυλακίζεται. Πήραμε την αδελφή μας πίσω!

Ραντεβού αύριο Τετάρτη, στις 6 στα Προπύλαια, στη διαδήλωση ενάντια στο νέο προσφυγικό νομοσχέδιο. Για κάθε Sharareh και Diana που κινδυνεύουν να γυρίσουν πίσω σε εμπόλεμες ζώνες, καταπιεστικά καθεστώτα, κακοποιητικά περιβάλλοντα, φτώχεια και θρησκευτικό φονταμενταλισμό.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X