Μια ομοφοβική επίθεση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στη γνωστή γυναικεία κολεκτίβα “Cafe- Bar Beaver”. Το περιστατικό της επίθεσης γνωστοποίησε δημόσια η ίδια η κολεκτίβα, μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Το βράδυ της πέμπτης 15/10 ζήσαμε στο Beaver το πιο δύσκολο βράδυ, από όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας. Ένας άνδρας που κυκλοφορεί μόνος του και συνήθιζε να περνάει από το Βeaver και να κάνει λεκτικές επιθέσεις με σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, επιτέθηκε σωματικά σε γυναίκες που έπιναν το ποτό τους στο beaver. Η βιαιότητα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αλλά και συλλογική αντίδραση από όσες ήταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί. Έχει γίνει σύλληψη και έχουν ασκηθεί μηνύσεις.

Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να πούμε ότι λυπόμαστε πολύ για όσες ζήσαν αυτή την επίθεση, μέσα σε έναν χώρο που έχουμε προσπαθήσει με πολύ κόπο να κάνουμε ασφαλή. Δυστυχώς η κοινωνική βία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί πάντα. Κρατάμε όμως δυνατά μέσα στην καρδιά μας την αλληλεγγύη, την αλληλοφροντίδα και την αμεσότητα της αντίδρασης που ζήσαμε εκείνο το βράδυ και αυτά μας οπλίζουν με κουράγιο για να συνεχίζουμε και να διεκδικούμε την ελευθερία και την ασφάλεια.

Τέλος και πιο σημαντικό από όλα εκφράζουμε την θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας για την Β., το σκυλάκι της φίλης μας Ρ. που μέσα στον πανικό έφυγε τρέχοντας και έχασε την ζωή του.»

Το βράδυ της πέμπτης 15/10 ζήσαμε στο Beaver το πιο δύσκολο βράδυ, από όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας. Ένας άνδρας…

Gepostet von Beaver am Montag, 19. Oktober 2020

*Από το t-zine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια