Με αφορμή το βίντεο «καραντίνας» όπου πολλά ονόματα της show biz τραγουδούν το “Imagine” του Lenon

Παραμονές του δημοψηφίσματος του 2015. Όλο το star system και η show biz έχουν εντεταλμένα ξεσηκωθεί προκειμένου ο ελληνικός λαός να κάτσει στ’ αυγά του. Όπως δηλαδή είχαν συνηθίσει τον ελληνικό λαό που αντίκριζαν στα νυχτομάγαζα της Ιεράς Οδού και της Πειραιώς: καθιστό, αραχτό στην ουτοπική ραστώνη ενός ξημερώματος, αδιάφορο για ό,τι συμβαίνει έξω από την βαριά πόρτα που ανοίγει ο ξυρισμένος πορτιέρης. Άντε και μια καρικατούρα ζεϊμπεκιάς για να νιώσει ο καθείς για λίγο ήρωας καθώς οι πλατίνες, το στρας και τα φουσκωμένα ζυγωματικά χειροκροτούν τον διάφανο ολόγυρα. Ο Ρουβάς βγάζει ανυπόγραφο βίντεο όπου μας ζητάει να μην καταστρέψουμε τη χώρα όπου αυτός ζει. «Όποιος έχει μαγκιά παίρνει απόφαση. Εγώ έτσι έχω μάθει στη ζωή μου και τις αποφάσεις μου τις έχω πληρώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας. Τις έχω πληρώσει με πολύ αίμα.» δηλώνει παλικαρίσια ο Αντώνης Ρέμος.

Όλος ο συρφετός που αποχαύνωσε την κοινωνία επί 25ετία από κανάλια και άλλα ΜΜΕ, εκείνες τις μέρες δεν νομίζω να ασχολήθηκε καθόλου με την ουσία του ζητήματος με το οποίο θεωρούσε ότι καταπιανόταν. Πελάτες φοβήθηκαν μην χάσουν. Μην μαζευτεί ο κόσμος και από τον αυτοπεριορισμό ξανασκεφτούν πόσα λεφτά έχουν φάει τσάμπα στα μπουζούκια. Όλοι και όλες αυτές που άνοιξαν με «λαϊκό» τσαμπουκά την πόρτα της πολιτικής που μέχρι τότε κρατούσαν σφραγισμένη, δήλωσαν αγανακτισμένα «Μένουμε Ευρώπη».

Σήμερα το πρωί, έπεσα πάνω στο βίντεο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του τηλεοπτικού άβαταρ που ακούει στο όνομα Μουτσινάς, στο οποίο εμφανίζονται σαν σε σχολική εκδρομή, το ένα μετά το άλλο, διάφορα διάττοντα αστέρια του μιντιακού μπλοκ να τραγουδούν το ‘’Imagine’’ του Lenon. Από περσόνες μεσημεριανάδικων μέχρι τραβηγμένες σκυλούδες, από τρολ των πρωινάδικων μέχρι ξεχασμένες ντίβες της πίστας, απ’ όλα είχε ο όμορφος μπαχτσές. Ας αφήσουμε εκτός συζήτησης το τσιρκοειδές του πράγματος και το τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο φινάλε του βίντεο. Τι μας λένε αυτοί οι άνθρωποι που ξεπόρτισαν και πάλι, αυτή τη φορά διαδικτυακά; Όχι απλά «μείνετε σπίτι».