Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα την πραγματοποίηση νέων δράσεων ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου που καταστρέφουν την Ήπειρο και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, πραγματοποιεί την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Booze η ομάδα Βρυσούλες.

Οι βρυσούλες είναι μία ομάδα γυναικών που χορεύουν και τραγουδούν για να αναδείξουν το μείζον θέμα της επικείμενης καταστροφής του εδάφους και του υπεδάφους, αλλά και των θαλασσών από τις εξορύξεις πετρελαίου που έχουν δρομολογηθεί στη χώρα μας.

Μέσα από την εκδήλωση θέλουν να γίνει γνωστό σε περισσότερο κόσμο το ζήτημα, που αποσιωπάτει από τα μεγάλα ΜΜΕ και να παρακινήσουν κι άλλους να συμμετάσχουν σε δράσεις διαμαρτυρίας.

Το κάλεσμα από τις Βρυσούλες

Από το 2014 ως σήμερα, διάφορα συμβόλαια έχουν υπογραφεί για χερσαία και θαλάσσια έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα από τη Θεσπρωτία στην Ήπειρο και το Ιόνιο στο βορρά μέχρι τη δυτική ακτή της Κρήτης.

Οι βρυσούλες είναι μία ομάδα γυναικών που χορεύουν και τραγουδούν για να αναδείξουν το μείζον θέμα της επικείμενης καταστροφής του εδάφους και του υπεδάφους αλλά και των θαλασσών από τις εξορύξεις πετρελαίου που έχουν δρομολογηθεί στη χώρα μας.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι πρέπει να ανοίξει-έστω κι αργά- η δημόσια διαβούλευση που δεν έγινε ποτέ για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα

ΖΗΤΟΥΜΕ να μην ανοιχτεί καμία τρύπα στη χώρα μας προτού απαντηθούν οι ερωτήσεις μας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την ακύρωση των συμβάσεων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ τις δράσεις μας μέχρι τώρα, μπείτε στο vrisoules.blogspot.com ή στη σελίδα μας vrisoules στο fb

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ και άλλες δράσεις

ΚΑΛΟΥΜΕ όσες γυναίκες και άντρες θέλουν να βοηθήσουν τις βρυσούλες να έρθουν στο BOOZE COOPERATIVA την Παρασκευή 17/5/2019 στις 19.00.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X