Την έντονη αντίθεση τους στην προοπτική επανέναρξης του πρωταθλήματος εκφράζουν οι οργανωμένοι οπαδοί της ιταλικής ομάδας Αταλάντα, κατηγορώντας για υποκρισία τον πρόεδρο της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γκαμπρίελ Γκραβίνα. Η Αταλάντα είναι ομάδα στο Μπέργκαμο, μία από τις πόλεις δηλαδή που «χτυπήθηκε» πολύ άσχημα από τον κορωνοϊό. Μάλιστα, το παιχνίδι της 19ης Φεβρουαρίου στο «Σαν Σίρο» ανάμεσα στην Αταλάντα και την Βαλένθια για τους «16» του Champions League έχει χαρακτηριστεί «υγειονομική βόμβα» που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάδοση του ιού σε Ιταλία και Ισπανία.

«Θα διαγράψουμε με ένα σφουγγάρι τις σκηνές των στρατιωτικών φορτηγών που ήταν γεμάτο παππούδες αλλά και παιδιά, γονείς και φίλους που έφυγαν σιωπηλοί; Θα ξεχάσουμε τους νεκρούς μας, θα διαγράψουμε τον πόνο εκείνων που δεν μπόρεσαν καν να τους χαιρετήσουν;», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι οπαδοί της ιταλικής ομάδας και συνεχίζουν:

«Εσείς σίγουρα ενδιαφέρεστε μόνο για το άθλημα για το μέλλον και την αναγέννηση του. Τι θα κάνετε; Θα βγάλετε μια ανακοίνωση και θα πείτε «ας παίξουμε για αυτούς που έφυγαν;» ή θα βάλετε από ένα βραχιόλι στο χέρι σας για να είστε ήσυχοι με την συνείδηση σας; Πρέπει να συνεχιστεί η παράσταση; Θέλετε να παίξετε για τους ανθρώπους και τους Ιταλούς και δεν το κάνετε για χρήματα; Κάντε λοιπόν ένα πράγμα: Αντί για αξιολύπητες δηλώσεις, αποδείξτε πως νοιάζεστε. Παίξτε δωρεάν.

Μισθοί εκατομμυρίων, δικαιώματα τηλεόρασης, χορηγοί, βραβεία Champions League και UEFA, κάθε ευρώ δωρεά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για όσους έχασαν τη δουλειά τους, για εκείνους που έχασαν μέλη της οικογένειας, για εκείνους που έπρεπε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους δωρέες στους ερασιτέχνες, σε συλλόγους παιδιών που έπρεπε να σταματήσουν να φορούν τα αθλητικά τους παπούτσια και δεν μπόρεσαν να ζήσουν τα όνειρά τους και πάνω απ ‘όλα, βοήθεια σε γιατρούς, νοσοκόμες, εθελοντές, προσωπικό ιδρυμάτων για ηλικιωμένους, οδηγούς φορτηγών και όλους εκείνους που συνέχισαν να εργάζονται. Αγαπάτε τους Ιταλούς; Αποδείξτε το».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια