Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν έναν επτάχρονο Αφροαμερικανό στη διάρκεια ειρηνικής αντιρατσιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Σιάτλ.

Το παιδί είχε μόλις βγει από εκκλησία μετά τη λήξη της σαββατιάτικης λειτουργίας κρατώντας το χέρι του πατέρα του, Μάντο Έιβερι, όταν βρέθηκε κοντά σε μια από τις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Εκείνη τη στιγμή, εντελώς απροειδοποίητα, ένας αστυνομικός άρχισε να ψεκάζει με σπρέι πιπεριού την ομάδα των διαδηλωτών με τα χημικά να πέφτουν και στο πρόσωπο του μικρού Αφροαμερικανού, που άρχισε να ουρλιάζει από τους πόνους σε μια σκηνή που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυς, ο 34χρονος Εβάν Χρέχα, ο οποίος ζήτησε το λόγο από τον αστυνομικό προειδοποιώντας τον ότι θα αναρτήσει το βίντεο στο Διαδίκτυο, όπως και έκανε.

Στις εικόνες διακρίνονται οργισμένοι διαδηλωτές να ρωτούν γιατί η αστυνομία ψέκασε έναν μικρό Αφροαμερικανό και δεν έκανε στη συνέχεια τίποτε να τον βοηθήσει. Ο 34χρονος αυτόπτης μάρτυς συνελήφθη στη συνέχεια και πέρασε δύο 24ωρα στη φυλακή σε αντίποινα για το βίντεο, που έγινε viral, όπως λένε ορισμένοι διαδηλωτές.

Το παιδί, που υπέστη έγκαυμα στο μαγουλό του από τα χημικά, ρωτούσε τους γονείς του τι έκανε και του φέρθηκαν έτσι οι αστυνομικοί. «Δεν ξέρω αν προσπαθούσατε να παραδειγματίσετε τους άλλος διαδηλωτές με τον γιο μου και να τον τρομοκρατήσετε, αλλά συγχαρητήρια, τα καταφέρατε», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian ο πατέρας του μικρού Αφροαμερικανού, που εξοργίστηκε όχι μόνον με τους αστυνομικούς, αλλά και με τους διασώστες που στέκονταν λίγο παράμερα και δεν έκαναν τίποτε να βοηθήσουν το παιδί του…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X