Ένας 25χρονος  πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε εν ψυχρώ από έναν αστυνομικό στην Αλβανία, τη Τρίτη, καθώς σύμφωνα με τον αστυνομικό, ο νεαρός κινούταν παρά την απαγόρευση μετακινήσεων, ενώ παράκουσε επανειλημμένα τις εντολές του αστυνομικού να σταματήσει. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σήκωσε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του 25χρονου.

Σύμφωνα με το euronews ο 25χρονος Κλοντιάν Ράσα δολοφονήθηκε, μόλις 100 μέτρα από το σπίτι του, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο θείος του Κ. Ράσα, είπε ότι ο νεαρός δεν είχε κανένα όπλο μαζί του και είχε φύγει από το σπίτι του για να πάει να πάρει καφέ. Επίσης υποστήριξε ότι ο ανιψιός του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ξεκινάει έρευνα, για να διαπιστωθεί ακριβώς τι συνέβη.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη της οικογένειας του Κλοντιάν Ράσα αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του αστυνομικού αναφορικά με τα γεγονότα και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση όπου η αστυνομία καταφεύγει σε αδικαιολόγητη θανατηφόρα βία κατά των πολιτών.

Η δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν, ως τραγικό επιστέγασμα στην όλη υπόθεση, έλαβε χώρα ανήμερα της Εθνικής Ημέρας Νεολαίας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια