Αναδημοσιεύουμε από το blog της  Συνέλευσης εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ “Κατάληψη ΕΣΗΕΑ”

Δεν έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που γράφαμε για την κρατική καταστολή δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ με εμφανή στόχο να περιοριστεί η αποτύπωση και γνωστοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων περιστατικών της αστυνομικής βίας εναντίον των διαδηλωτών. Τις τελευταίες μέρες όμως καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά επίθεσης μπάτσων σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους. Τα οποία φυσικά και δεν είναι τυχαία και δεν είναι αποκομμένα από την κύρια επιλογή του κράτους για νόμο, τάξη και σιωπή, για επιβολή πειθάρχησης με τη μπότα των σωμάτων ασφαλείας και συσκότιση ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας μέσω των διαύλων του στα ΜΜΕ.

Είμαστε πάντα στο πλευρό των συναδέλφων που βρίσκονται στο δρόμο και στέκονται από την σωστή πλευρά. Απέναντι από την κρατική τρομοκρατία καταγράφοντας όσα συμβαίνουν, σηκώνοντας κάμερες κάθε φορά που σηκώνουν γκλομπ. Αλλά και απέναντι σε όσους «συναδέλφους» άλλα βλέπουν στον δρόμο και άλλα μεταδίδουν στα μικρόφωνα. Σε αυτούς που είδανε τρομοκρατημένους από τους διαδηλωτές κατοίκους στη Νέα Σμύρνη αλλά όχι τα δεκάδες βίντεο όπου οι Νεοσμυρνιώτες γιουχάρανε τους μπάτσους της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που μετέδιδαν μόνο τον τραυματισμό του αστυνομικού και όχι την πληροφορία ότι πάνω από 15.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, σε αυτούς που αναπαράγουν τις πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ επιτελώντας αποτελεσματικά τον ρόλο τους ως υποτακτικοί του κράτους και των αφεντικών τους. Παρακάτω βίντεο της τελευταίας εβδομάδας με επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

6 Μαρτίου, πλατεία Κολοκοτρώνη, πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

9 Μαρτίου, Νέα Σμύρνη, πορεία ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή

11 Μαρτίου, εκκένωση κατάληψης Πρυτανείας ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη

Από Facebook Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια