Ο Παναγιώτης Κατηφές, Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, μίλησε τη Δευτέρα το πρωί στην ΕΡΤ και τόνισε στην παρέμβασή του τα κρίσιμα σημεία εν όψει Σεπτεμβρίου και της απόφασης να ανοίξουν τα σχολεία.

Το άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να περιορίζεται σε μια ημερομηνία, ούτε στη συζήτηση γύρω από τη μάσκα. Μπορεί να λειτουργήσει ένα σχολείο χωρίς να έχει λυθεί το βασικό ζήτημα της καθαριότητας; Σε πολλούς δήμους, οι καθαρίστριες είναι λιγότερες από τις σχολικές μονάδες. Έχει εξασφαλιστεί μήπως ότι στο πρώτο κουδούνι δε θα υπάρχει ούτε ένα κενό εκπαιδευτικών; Για ποια μέτρα μιλάμε, όταν έχουμε τάξεις σε κοντέινερ, 25 παιδιά σε μια τάξη 20 τ.μ.;

Το Υπουργείο μπορούσε να επιληφθεί αυτών των θεμάτων μες στο καλοκαίρι, αλλά έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Είναι υπερώριμο αίτημα να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη. Το σχολείο πρέπει να παρέχει στα παιδιά ασφάλεια και μια ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι υπερώριμο πια το αίτημα για γενναία χρηματοδότηση στη σχολική στέγη. Οι γονείς πληρώνουν ήδη αρκετά για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διδάξουμε εμείς στα παιδιά μας, δεν πρέπει να κρύψει την ευθύνη που έχει το κράτος απέναντι στους μαθητές.

Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια