Πριν λίγους μήνες η Νίκη Κεραμέως μέσω του ΣΚΑΙ με θρασύτητά δήλωνε ότι ζητήματα διαφάνειας δεν υπάρχουν στην υπόθεση της Cisco. Για την ακρίβεια είχε πει ότι η σύμβαση «δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό δημόσιο» ενώ κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι αν θέλει να δει την σύμβαση εδώ είναι.

 

Στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε χθες το NEWS 24/7 αποκαλύπτεται ότι στην περίπτωση της Cisco η παροχή μπορεί να ήταν «ευγενική» αλλά δεν ήταν δωρέαν, αφού τελικά καταβλήθηκε αντίτιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά αδειών Cisco Webex for Education (στην πραγματικότητα η Cisco πληρώθηκε μέσω φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για υπηρεσίες που προσφερε στο Υπουργείο Παιδείας). Κι επιπλέον, απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά μεταδεδομένα πολύ περισσότερων από 1.5 εκατομμύριο ελλήνων πολιτών που τέθηκαν στη διάθεση της Cisco να τα κάνει ότι θέλει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια