Σήμερα, πρώτη είδηση παντού ήταν ο θάνατος του πολυβραβευμένου Σκωτσέζου ηθοποιού, Σον Κόνερι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών. Ο Κόνερι έγινε ευρέως γνωστός ενσαρκώνοντας τον πράκτορα Τζέιμς Μποντ, σε επτά κατασκοπικές ταινίες, και έμεινε συνυφασμένος με τον ρόλο αυτό. Η καριέρα του υπήρξε μεγάλη και το 2013, σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη “συνταξιοδότησή” του, ανακηρύχθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός των Αμερικανών.

Τα περισσότερα ΜΜΕ σήμερα είχαν διθυραμβικά άρθρα για την πορεία του Κόνερι αλλά κανείς φαίνεται πως δεν θυμάται πως ο αγαπημένος Μποντ όλων δεν ήταν και τόσο καλός πάντα – τουλάχιστον όσο αφορά τις απόψεις του για τις γυναίκες.

Το 1965 μιλώντας στο Playboy, ο Σον Κόνερι σε σύμπλευση με την ματσίλα της εποχής είχε δηλώσει: “Μπορείτε να κάνετε σε μια γυναίκα πολύ περισσότερο κακό με ηθικά βασανιστήρια παρά με ένα χαστούκι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερα λάθος στο να χτυπάς μια γυναίκα, αν και δεν σας προτείνω να το κάνετε με τον ίδιο τρόπο που χτυπάτε έναν άνδρα»

Σε μετέπειτα συνέντευξή του, χρόνια αργότερα, με την παρουσιάστρια Μπάρμπαρα Γουόλτερς είχε υποστηρίξει για το θέμα της βίας κατά των γυναικών ξεκάθαρα πως συνεχίζει να πιστεύει ότι ναι «οι γυναίκες μερικές φορές θέλουν και κανέναν χαστούκι».


Συνεχίζει να είναι ο αγαπημένος σας Μποντ;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια