H LGBTQ φωνή με το πέρασμα των χρόνων δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Πριν από κάποια χρόνια, στη συντηρητική Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εξολοκλήρου αφιερωμένο στο Γκει κίνημα, θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Το otherview Festival όμως, έχει στεριώσει για τα καλά και κόντρα στην κρίση τη μιζέρια και το ρατσισμό , διανύει τον έκτο χρόνο ζωής του, επεκτείνοντας μάλιστα τη διάρκεια του από 7 σε 10 ημέρες.

Με το σύνθημα “Σύκο και Ελα” στις μεγάλες οθόνες του Ινστιτούτου “Θερβάντες” από τις 3-13 Μαίου εξυμνείται η διαφορετικότητα και τιμάται ο έρωτας σε κάθε του μορφή. Πάμπολλες προβολές ταινιών με πρεμιέρες,πολυβραβευμένες παλιότερες ταινίες,ελληνικές συμμετοχές μαζί με εκθέσεις αλλά και Queer Λογοτεχνία συμπληρώνουν ιδανικά το 10 ήμερο της “διαφορετικότητας”

Η αρχή πραγματοποιείται σήμερα με την ταινία “Weekend”,η οποία έχει λάβει πάνω από 20 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο !Μαζί με την ταινία θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία “Arts + Crafts Spectacular #1”, ένα animation με ήρωες τους queer καλλιτέχνες Gilbert & George καθώς κάνουν την βόλτα τους στην εξοχή

 

Στο Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και την πρώτη Gey Bolllywood ταινία ,με τίτλο «Dunno Y… Na Jaane Kyon» που σημαίνει, «Δεν ξέρω γιατί» ,η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το “Brokeback Mountain” της Ινδίας και γυρίστηκε όταν το Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ανέτρεψε την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας Διαφορετικοί κινηματογραφικοί κόσμοι ενώνονται δίνοντας μας την ευκαιρία , να μυηθούμε σε ένα κόσμο μαγικό γεμάτο έρωτα και πάθος.

 

Μάλιστα, στην έναρξη του Φεστιβάλ η νεοσύστατη Μ.ΚΟ. LGBTQ νέων “Colour Youth” θα πραγματοποιήσει μία παρουσίασή της μέχρι τώρα πορείας της και θα ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις και τους στόχους της. Την Παρασκευή 4 Μαίου η Colour Youth θα προβάλλει και την ταινία “Eloise” , που πραγματεύεται τον έρωτα ανάμεσα σε δύο γυναίκες.

Ενα κινηματογραφικό φεστιβάλ που δεν μοιάζει με όλα τα άλλα. Προβάλλει την αλήθεια και τον έρωτα έτσι όπως είναι, χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα. Ένα δεκαήμερο έντονων συγκινήσεων, και έρωτα που έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να μας προσφέρει ανάσες από τον αποπνικτικό συντηρητισμό που διέπει την κοινωνία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια