Η μετανάστευση και η προσφυγιά έχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των ταυτοτήτων και της ιστορίας των λαών που ζουν ή έχουν ζήσει στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Οι μεταναστευτικές διαδρομές σημαδεύονται πάντοτε από μία απώλεια: αφήνοντας κανείς τα υπάρχοντά του πίσω, ό,τι κουβαλάει μαζί είναι σύμβολο της όλης εμπειρίας του.

Αν έχετε κάποιο αντικείμενο που κουβαλάει μια προσωπική ή οικογενειακή ιστορία,

Αν ενδιαφέρεστε να το τοποθετήσετε σε ένα πλαίσιο που βλέπει τη μετανάστευση και την προσφυγιά ως ένα συνεχές ταξίδι ανθρώπων από διαφορετικές εποχές και μέρη

Αν αντιμετωπίζετε την εμπειρία σας ως μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, περιτριγυρισμένη από τα άλλα κομμάτια του παζλ και τους άλλους ανθρώπους που μοιράζονται ανάλογες εμπειρίες,

Αν θέλετε οι εμπειρίες σας να αναγνωριστούν, να ακουστούν και να εκτιμηθούν,

Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε στη δημιουργία μιας συλλογικής αφήγησης,

Αν, τελικά, κάποια από τα παραπάνω περιγράφουν εμπειρίες προσωπικές, οικογενειακές ή της κοινότητάς σας σε σχέση με τη μετανάστευση και την προσφυγιά, η «Ευρώπη των Απόκληρων» χρειάζεται τη συμμετοχή σας.

Η «Ευρώπη των Απόκληρων» είναι μια έκθεση, που διασχίζοντας ιστορικές περιόδους και σύνορα χωρών, αντηχεί τον αντίκτυπο της μετανάστευσης και της προσφυγικής μετακίνησης ως μέρος μιας συλλογικής συνείδησης των ευρωπαϊκών λαών. Μέσα από προσωπικά αντικείμενα και οικογενειακά κειμήλια Ευρωπαίων πολιτών, μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στην Ευρώπη, αφηγείται ιστορίες από τους δρόμους που διένυσαν.

Αν έχετε ένα τέτοιο αντικείμενο και είστε διατεθειμένοι να το δανείσετε στην έκθεση και να μοιραστείτε την ιστορία του, επικοινωνήστε μαζί μας.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Βερονίκη Κρικώνη στο 215 5451174 ή δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ (bit.ly/outcasteuropeparticipation).

Μοιραστείτε Ιστορίες. Μοιραστείτε την Ευρώπη.
www.outcasteurope.eu

Ποιοι είμαστε:
H Inter Alia είναι ένας οργανισμός πολιτειακής δράσης και έρευνας. Το όραμά μας είναι να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους και με την Ευρώπη, διαλύοντας τα στερεότυπα, αναλύοντας και αποδομώντας τις συγκρούσεις, εμπλεκόμενοι ενεργά σε μείζονα ζητήματα πολιτικών και διαλόγου. Περισσότερα για εμάς στο www.interaliaproject.com.


www.interaliaproject.com | www.outcasteurope.eu | fb:@outcasteurope

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X