Πόσες συμπεριληπτικές τουαλέτες έχετε συναντήσει στην Ελλάδα;

Κι όταν λέμε “συμπεριληπτικές” εννοούμε τουαλέτες που δεν εφαρμόζουν τον έμφυλο διαχωρισμό “ανδρικές – γυναικείες”.

Η “ΜιΑΖω” ξεκίνησε να λειτουργεί από φέτος τον Ιούνιο, ως ένας πολυχώρος, όπου μπορεί κανείς να δωρίσει οτιδήποτε δεν χρειάζεται, να αναζητήσει οτιδήποτε χρειάζεται, να ανταλλάξει, να συμμετέχει στα εργαστήρια επισκευής και μεταποίησης αντικειμένων, να χρησιμοποιήσει τον χώρο και τα εργαλεία, να παρακολουθήσει εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να βρει εναλλακτικές λύσεις αντικατάστασης καθαριστικών και άλλων προϊόντων, να ενημερωθεί για το πώς μπορεί ν’ αλλάξει τρόπο ζωής προστατεύοντας το περιβάλλον, αλλά και να συζητήσει τις ανάγκες και τις ανησυχίες του.

Πέρα από το περιβάλλον, όμως, φαίνεται πως η ΜιΑΖω ενδιαφέρεται και για τη συμπεριληπτικότητα. Γι΄αυτό και αποφάσισε να καταργήσει τις έμφυλες διακρίσεις στις τουαλέτες της.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική δημοσίευση στο Facebook: “Η συμπερίληψη ξεκινά από τα πιο απλά. Οφείλουμε να την αγκαλιάσουμε και να την αναδείξουμε”.

Η συμπερίληψη ξεκινά από τα πιο απλά. Οφείλουμε να την αγκαλιάσουμε και να την αναδείξουμε.

Gepostet von ΜιΑΖω am Donnerstag, 11. Juni 2020

*Απαλλοτριωμένο από το avmag

 

Εκτενές αφιέρωμα στη ΜΙΑΖΩ:

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΜιΑΖώ στο Χαλάνδρι: «Μια Άλλη Ζωή» για την οικονομία και το περιβάλλον

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X