της Άντας Ψαρρά στην Εφ.Συν.

Άλλος ένας θάνατος κρατουμένου μέσα στις φυλακές με άγνωστη ακόμα αιτία συμπλήρωσε τη θλιβερή λίστα της νέας Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Την ώρα που οι επικοινωνιακές τακτικές για τις εφόδους στις φυλακές και για την καθυστέρηση των πειθαρχικών συμβουλίων στην απονομή ποινών για συγκεκριμένους επίορκους σωφρονιστικούς φιλοξενούνται σε ρεπορτάζ του εκδοτικού ομίλου Αλαφούζου, η σιωπή για τους θανάτους εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική (όψιμη) επιλογή ΜΜΕ και κυβέρνησης. Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. φαίνεται να συγκινείται περισσότερο με τον αριθμό των κινητών που βρίσκει στις εφόδους παρά με τους θανάτους κρατουμένων, αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις και τις διαρροές στα ΜΜΕ.

Ο πέμπτος, ίσως και έκτος, κατά σειρά θάνατος μέσα στους λίγους μήνες που βρίσκεται επικεφαλής της Αντεγκληματικής Πολιτικής η πρώην υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Νικολάου συνέβη στο κατάστημα κράτησης Χανίων λίγες μόνο ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος.

Ίσως έστω και τώρα να είναι μια ύστατη ευκαιρία προκειμένου να κατανοήσουν όλοι εκεί στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. αλλά και στην πολύ δραστήρια Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ότι η πολιτεία είναι υπεύθυνη για τη ζωή και την υγεία των κρατουμένων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X