Συνέχεια στον αγώνα τους για ασφαλείς τάξεις εν μέσω πανδημίας δίνουν οι μαθητές σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής επιτροπής που διεξήχθη στην Γκράβα συμμετείχαν εκπρόσωποι μαθητών από 180 και πλέον σχολεία της Αθήνας και ψήφισαν ομόφωνα τη νέα Συντονιστική Επιτροπή για τη συνέχιση του αγώνα τους. Στη νέα τους απόφαση συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά στην απόφασή της η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλα τα σχολεία:

  • Να πραγματοποιήσουν παντού Γενικές Συνελεύσεις και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους Δήμους για να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές τη συνέχεια του αγώνα μας.
  • Σε συνάντηση μέσω zoom με Συντονιστικές Επιτροπές απ’ όλη την Ελλάδα
  • Σε κλείσιμο των σχολείων την Τετάρτη και συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο
  • Κινητοποίηση στις 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας
  • Παράλληλα η Συντονιστική επιτροπή των μαθητών καλεί τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τις τηλε – απουσίες και την τηλε- εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία.

“Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας!”, σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή.

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν και οι εκπαιδευτικοί. Η ομοσπονδία τους (ΟΛΜΕ) έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11πμ από Δευτέρα ως Παρασκευή όταν και τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Ταυτόχρονα έχει καλέσει τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από τις 11πμ ως τις 2μμ για τις ίδιες ημέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια.

Επιπλέον η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή ως απάντηση στη σχετική υπουργική απόφαση και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

“Το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε καταδότες των μαθητών τους. Είναι αυτονόητο ότι κανείς/καμία εκπαιδευτικός δεν πρόκειται να παίξει ένα τέτοιο ρόλο», τονίζει η ΟΛΜΕ και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, αντί να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών επιλέγουν τον απαράδεκτο δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών και της τρομοκρατίας. Η άθλια επιχείρηση επιβολής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη δε θα περάσει. Κανένας συνάδελφος να μην υλοποιήσει τις αντιδημοκρατικές εντολές του Υπουργείου Παιδείας».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια