Αγαπητοί αναγνώστες,

Τούτες τις ώρες που γράφω αυτό το κείμενο δάκρυα κυλούν στα όμορφα, καλοσχηματισμένα και ανοιχτόχρωμα μάτια μου.

Πριν από λίγες μόνο ώρες αναγκάστηκα με βαριά καρδιά να κάνω delete ένα άλλο κείμενο που είχα ετοιμάσει, πιστεύοντας (ο αφελής) πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πρόδιδε έτσι άσχημα τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Είχα ετοιμάσει ένα πανηγυρικό, ενθουσιώδες κείμενο, όντας σίγουρος πως ο κομψός μας Επίτροπος θα είχε πλέον εκλεγεί ΠτΔ και θα είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους κορυφαίους Οίκους Μόδας της Ευρώπης για να αποφασίσει τι θα φορέσει στην ορκωμοσία του. Παράλληλα (σαν να τον βλέπω μπροστά μου ρε παιδιά), θα έκανε μεθοδικά μία έρευνα αγοράς για να αλλάξει τα παλιά και κακόγουστα κάγκελα που βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο, εδώ και δεκάδες χρόνια, δυσφημώντας την Αθήνα στα μάτια των τουριστών που καθημερινά περνούν από την Ηρώδου Αττικού.

Ο κόσμος της μόδας πενθεί και τα φορέματα κυματίζουν μεσίστια στο ατελιέ του Βασίλειου Κωστέτσου.

Ας είναι… Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από την αριστερή κομπανία που δεν φοράει γραβάτες και «απολογείται» επειδή κατά τύχη βρέθηκε ένα μπέρμπερι στην γκαρνταρόμπα της. Που τα μπέρμπερι δεν τα καταδέχεται καν ο Δημήτρης. Από φοιτητής έχει να φορέσει κάτι τόσο λαϊκό ρε μπουρτζόβλαχοι…

Συγκλονισμένη από την αδικία, η «Σαλαμάνδρα» θα πει τα πράγματα με το όνομά τους:

Για όσους δεν κατάλαβαν, ο Τσίπρας ήθελε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωστάκη τον Καραμανλή, αλλά αυτός, ως συνήθως βαριόταν κι έστειλε τον Προκόπη τον Παυλόπουλο στο πόδι του… Τόσο απλά!

Ο Κώστας θέλει να κάθεται στο σπίτι του να παίζει Play Station, να τρώει και -που και που- να κάνει και τον «παράγοντα», δίνοντας κατευθύνσεις στα πιόνια – βουλευτές και στελέχη που ακόμα ελέγχει εντός της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορεί τώρα να κάθεται να κάνει ορκωμοσίες, να υποδέχεται κάθε τρεις και λίγο πολιτικούς αρχηγούς και ηγέτες κρατών. Κακά τα ψέματα, είναι ταλαιπωρία.

Τι έκανε λοιπόν ο «καθιστός βούβαλος»; Όπως η πίτα τυλίγει το σουβλάκι, έτσι κι αυτός… τύλιξε τον νέο Πρωθυπουργό με την πρόταση για τον Πάκη Παυλόπουλο. Πούλησε εκδούλευση στον Αλέξη και παράλληλα, εξασφάλισε και το Προεδρικό Μέγαρο για… καβάτζα, όταν θα έχει τίποτα δουλειές στην Αθήνα και θα πρέπει να φεύγει από τη Ραφήνα.

Για παράδειγμα, στο μεσοδιάστημα της κουραστικής αναμονής κάποιας ψηφοφορίας ή συνεδρίασης στη Βουλή, ο Κώστας αντί να περιμένει σαν τον βλάκα, θα πετάγεται μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο να δει τον φίλο του τον Πάκη, ο οποίος έχει ήδη δώσει εντολή να δημιουργηθεί ειδικό play room με Play Station 4 και X-Box.

Αντί να περιμένει στη Βουλή πότε θα τελειώσει να εξηγεί τις διαδικασίες η Ζωή, ο Καραμανλής θα προλαβαίνει άνετα να παίξει ένα ματσάκι στο Master League που έχει ξεκινήσει με τον Παναθηναϊκό στο νέο Pro.

Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε η κουζίνα του Προεδρικού Μεγάρου θα μετατραπεί σε παραδοσιακή ψησταριά, ενώ στον κήπο του Μεγάρου θα δημιουργηθεί ένα υπαίθριο barbecue, γιατί έρχεται και Πάσχα. Ίσως χρειαστεί…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια