«Αυτός που μπορεί, βάζει. Αυτός που δεν μπορεί, παίρνει». Αυτό είναι το μήνυμα του panaro solidale, του καλαθιού αλληλεγγύης δηλαδή, που έκανε την εμφάνισή του στη Νάπολη.

Πρόκειται για μία κίνηση αλληλεγγύης βασισμένη στη Ναπολιτάνικη παράδοση. Κάτοικοι κρεμούν από τα μπαλκόνια τους καλάθια με προϊόντα, που κρέμονται στο ύψος του δρόμου.

Κάθε πολίτης που περνά και έχει ανάγκη, μπορεί ελεύθερα να πάρει από το καλάθι ό,τι επιθυμεί, ενώ αντίστοιχα οι πολίτες που διαθέτουν υστέρημα καλούνται με τη σειρά τους να τοποθετήσουν κάτι στο καλάθι.

Όπως δήλωσε στον ιστότοπο askanews.it ο εμπνευστής της σύγχρονης εκδοχής αυτής της παράδοσης, Άντζελο Πικόνε, «Ήταν αυθόρμητο, η αλληλεγγύη έρχεται φυσικά, πάντα συμμετείχα σε δράσεις με διάφορες ομάδες στη γειτονιά και αφού πρέπει να μείνουμε στο σπίτι τώρα, το κάνουμε και από το σπίτι».

Info-War

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X