Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες δίνουν αυτήν την ώρα αγωνιστικό ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται από τους διαδηλωτές είναι «Μπάτσοι στις σχολές σε δρόμους γειτονιές κι ο κόσμος πεθαίνει μες τις εντατικές», «Σε κάθε πλατεία υπάρχει αστυνομία αντίσταση κι αγώνας για τη Δημοκρατία».

Πορεία εργατικών σωματείων

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας» τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Μαζί της για το σημερινό κάλεσμα των κινητοποιήσεων η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Εργατικά Κέντρα, καθώς και πλήθος συνδικάτων από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.