Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες δίνουν αυτήν την ώρα αγωνιστικό ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία της υγείας, την επιβίωση, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται από τους διαδηλωτές είναι «Μπάτσοι στις σχολές σε δρόμους γειτονιές κι ο κόσμος πεθαίνει μες τις εντατικές», «Σε κάθε πλατεία υπάρχει αστυνομία αντίσταση κι αγώνας για τη Δημοκρατία».

Πορεία εργατικών σωματείων

«Στο lockdown που προσπαθούν να επιβάλλουν στη ζωή μας και στα δικαιώματά μας απαντάμε με lockdown στην πολιτική τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τη ζωή μας και την υγεία μας» τονίζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Μαζί της για το σημερινό κάλεσμα των κινητοποιήσεων η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, καθώς και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Εργατικά Κέντρα, καθώς και πλήθος συνδικάτων από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, ενώ στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Στο Άγαλμα Κολοκοτρώνη συγκεντρώθηκαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι:

  • Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση
  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα για νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή

Φωτορεπορτάζ: Άντυ Κουκλάδα – Κώστας Παπαντωνίου

*Πρώτη δημοσίευση στην Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια