Η γαλλική ΜΚΟ «Opération mer propre» επικεντρώνεται στη διαχείριση θαλάσσιων ρύπων και οι εικόνες που μετέδωσε από πρόσφατη επιχείρηση στην ακτή της Αντίμπ, στην περιοχή της Κυανής Ακτής, δημιουργεί προβληματισμό στη γαλλική κυβέρνηση και σε περιβαλλοντικούς φορείς.

Στο βυθό της θάλασσας εντοπίστηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υγειονομική κρίση, όπως μάσκες, γάντια κ.α, αναγκάζοντας την οργάνωση να κάνει λόγο για «μόλυνση του κορονοϊού», ανάμεσα στους άλλες συνηθισμένους ρύπους.

«Αυτές τις μάσκες δεν τις είχαμε για καιρό και θα είναι δισεκατομμύρια. Γι’αυτό και συνιστώ προσοχή, πρόκειται για την αρχή ενός νέου είδους μόλυνσης» προειδοποίησε ο Λωράν Λομπάρ, ιδρυτής της οργάνωσης που κατέγραψε τις υποβρύχιες εικόνες και τις πόσταρε στο Facebook.

Μάλιστα, η ρύπανση προβληματίζει και τα αστικά κέντρα. Είναι χαρακτηριστική η επιβολή προστίμου 300 ευρώ για όσους πετούν μάσκες στους δρόμους, μετά από καταγγελίες των οδοκαθαριστών του Παρισίου για μεγάλο αριθμό μασκών και υγειονομικού υλικού που βρέθηκε πεταμένο στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αντίστοιχο μέτρο έλαβε και η δημοτική αρχή της Ρώμης, με επιβολή προστίμων από 250 έως και 500 ευρώ για εναπόθεση υγειονομικού υλικού σε δημόσιους χώρους, εκτός κάδου απορριμμάτων.

Πηγή: alfavita.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια